6 augusti '08

Idag fick jag gå tidigare från jobb eftersom det var jobbtorka från åttatiden. Jag tog tillfället i akt och tvättade min bil, så nu är den ren och fin. Jag och Almedin stack ifrån jobb vid elvatiden, så det blev en rätt så lagom kväll faktiskt. Har en grym träningsvärk i mina lårmuskler idag. Man är inte van att stå i obekväma ställningar eller krypa på golv eftersom man har haft semester, så man får stå ut med det ett tag. Det som inte dödar sägs det.


Satt och kolla lite på nätet. Några resonemang och regler. Vad får man egentligen låna av andra, och av vem får man låna det. Det är helt okej att låna en rörtång av vilken granne som helst, det är helt okej att låna 10000 kronor av sina föräldrar, men det är inte okej att låna grannens Porsche för att köra på racingbana med den. Jag kan tänka mig att många situationer kan uppstå där man innan man frågar personen som man tänkte låna av, tänker på faktumet om personen tycker det är okej eller inte. Man får ju inte vara dum och tro att alla lånar ut sina ägodelar till vem som helst. Men om man är i nöd så tror jag det är helt okej. Hade mina grannar kommit och frågat mig om dom fick låna lite verktyg eller rent av Melitta-filter till sin kaffekokare, så hade jag lätt gått med på det, så är jag uppfostrad iallafall. Den dagen jag behöver låna nåt, då är jag ju tacksam om någon kan låna ut till mig. Tänk på det, och kom gärna med förslag på tillfällen då det är okej, eller inte är okej att låna av/låna ut nåt till någon. Kan vara kul att diskutera och komma på idéer. Jag vet ju att jag har några läsare, så kom igen.


En annan situation som kan bli eller kännas fel är ju naturligtvis på en persons födelsedagsfirande. Det kvittar vem man är, om man är kompis till en kompis, eller om man är nära, så tycker inte jag iallafall att man ska ge bort dyra eller rent av svindyra presenter till någon. I mitt fall, om jag hade fått något riktigt dyrt av en person, då hade jag bara fått en onödig känsla av att jag MÅSTE ge han/henne nåt dyrt när han/hon fyller år, och det är fel. Jag tycker att det är okej om man känner personen, att man då ger bort vinflaskor, cd-skivor, biobiljetter, blommor, godis, böcker och liknande material. Det är ju alltid undantag om det är en förälder som ger till sina familjemedlemmar, för då är dyra presenter helt okej. Eller om yngre i familjen ger bort dyra saker till sina föräldrar, då är det också acceptabelt. Men det kan så lätt ge en obekväm känsla eller säga saker indirekt om en att man skiter i vad man lägger pengar på, eller att man försöker imponera. Kan ni komma på nåt som ni har fått i present eller rent av gett bort som någon har reagerat negativt på? Skriv isåfall.

Då får det nog räcka för ikväll, känner mig sliten, och ska nog lägga mig på sängen och plugga in Ipoden i öronen. Men, smell you later.


Kommentarer
Postat av: Caroline

Jag lever alltid efter mottot att det är tanken som räknas. Bara för att presenten är väldigt dyr betyder det verkligen inte att den är bättre! Jag kör alltid på känslan när man hittar något. Och precis som du skrev, men kan känna en himla stor press ifall någon ger en en betydelsefull eller väldigt dyr present. För man vill ju inte vara sämre själv!

2008-08-08 @ 21:46:50
URL: http://carolineivarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0