Extra arbete och lite städning

Jag blev uppringd av Ola igår förmiddag och han undrade om jag ville hjälpa till nu under fredagen med att städa och organisera på däcklagret. Självklart vill jag det, det är ju extra pengar. Det enda negativa är väl att jag var tvungen att gå upp tidigt och att jag får skjuta på träningen till imorgon lördag. Men det funkar det också.

Nu är det snart löning och jag äter upp alla rester som finns i kylen och skafferiet. Man ska ju enligt miljötänkande personer aldrig kasta någon mat alls. För då bidrar man till att världen blir en sämre plats att leva på. Så jag lyder folket och äter upp allt.

Det blev wienerkorv med snabbmakaroner idag till middag. Jag belönade mig själv med detta goda efter att jag städade halva lägenheten trots tröttheten. Så andra halvan tar jag imorgon efter träningen samt att jag ska torka av golvet i köket. Inte alls illa. Har glömt att kolla upp resan till Mallorca som jag är så sugen på. Men det kommer det också. Hörs väl imorgon.

Rimfrost och ett lyckligt avslut på dagen

Helt otroligt vad frosten kan sitta hårt på bilrutorna. Fick stå i nästan 10 minuter innan jag fick bort samtlig frost från Golfen. Hopplöst tråkigt är det.

Var inne om en sväng och handlade Dry Roasted Peanuts och en liten cola. Blev riktigt sugen på en whiskey-cola idag, så det blir nattens present. Jag vet om att jag inte ska handla läsk eller dricka den för den delen, men jag köpte en liten och blandar ut den i whiskey, så blir det fint. Och nu när jag sitter med drickat framför mig så kan jag konstatera att det var den godaste whiskeycolan jag druckit på länge. Den satt verkligen väl.

Höres. Nu ska jag njuta.

Jättekallt och tillbaks i träningsrytmen

Innan jag gick till träningen i förmiddags så gick jag bort till kinesaffären här på gatan, och jag skulle handla ett paket smör till frukosten. Gick precis utanför porten och fick en köldchock. Helt otroligt vad kallt det kan vara nu om dagarna. Jag åt min frukost sen gick jag till träningen.

På träningen idag hade jag all energi tillgodo som det ska vara. Jag var inte trött idag och det är ju underbart. På gymmet idag var där en lång mörkblond tjej och en kort blond tjej som tränade, och dom var härliga att vila ögonen på. Det värmer att se att så många är flitiga under vintern med träning. Sen så ser man ju mycket mer folk än man vanligtvis gör också när man tränar. Jag lyckades med konststycket att höja bänkpressen idag med 10 kg. Jag orkade precis lyfta skivstången de 3 sista pushen jag gjorde på tredje repetitionen. Makalöst vad 10 kg kan göra på helheten. Men det är ett framsteg, och det ska firas ikväll på jobb med god frukt.

Har börjat lyssna på en ljudbok som Giséla Linde har släppt som heter Lev Enklare. Tänkte att jag ska lyssna igenom den denna veckan, eftersom jag har hela helgen för mig själv så blir det mysigt med gott kaffe och en bra ljudbok. Vem vet, man kanske får en del stadiga tips om hur man ska ta tillvara på dagarna, även om jag tycker att jag redan gör det. Har blivit sugen på att se mig om efter en större lägenhet, då jag börjar känna mig väldigt begränsad här i min etta. Så jag ska göra lite research imorgon om vad som finns här i närheten. Har även börjat bli sugen på att planera en resa till Mallorca. En vecka nu under sommaren hade gjort susen som avkoppling. Ska kolla lite priser och börja spara redan nu, så är inte drömmen långt borta. Hade bara hoppats på att någon kan följa med dit, även om jag klarar mig själv. Så får det isåfall bli Thailand i höst, så att man saknar värmen här i Sverige litegrann. Aja, det löser sig nog. Vi hörs.

Underbar helg, men dock för lite sömn

I lördags så skulle morsan och farsan passa både Elin och Saga. Saga var härlig när hon satt och åt köttbullar med lingonsylt. Det yrde köttbullar bredvid henne, och Zelda blev naturligtvis överlycklig. När Saga hade ätit färdigt så hade hon sås i öronen och i håret. Hehe.

Efter middagen så gled jag iväg för att hämta Kenny i Onslunda, och sen körde vi till Stefan i Lunnarp och hade förfest där. Efter en liten stund så dök Marie och Elna också upp. Sen bar det iväg till Tingvalla. När vi kom dit så mötte vi först Malin Lindberg, och sen gick vi in. Där var inte mycket folk direkt. Så vi trodde ju blint att det skulle dyka upp en drös med folk som det brukar vid elva-tolv slaget. Men det blev väl sammanlagt 70 personer på sin höjd. Och det är rekordlågt. Så först ut var ju Rogers band Excelsior som spelade. Dom gjorde det riktigt bra, synd bara att jag inte hörde Roger speciellt mycket. Man hörde mest gitarr och trummor. Efter dem så spelade Jack Daw, och det lät rätt så bra faktiskt, dock alldeles för tunt för sån extrem hardcore, men det finns säkert en framtid för dem. Det var sedan dags för extrem dödsmetall i form av bandet Omnispawn, och jag gillade vad jag hörde. Jag fick en signerad promo av bandet, och blev jätteglad. Sist ut var ett band som hette Wasted Shells, och dom var väl hyfsat bra. Ingen direkt sensation. Under kvällen så drack jag fem stycken alkoholfria drinkar med mycket fruktsmak. Efter Tingvalla så körde jag hem respektive folk till sina hem, och jag körde tillbaks till föräldrarna. Så jag kom i säng lite närmre fyratiden.

Hela helgen resulterade i dåligt med sömn, med tanke på att jag sover på en soffa hos föräldrarna, och sen är det ju fullt liv med småbarnen på morgonen. Men men, det är två veckor nu tills jag ska dit igen, och då är det dags för Lotta & Roger att flytta in till Tomelilla i en lägenhet. Lugn och ro blir det sällan, men man får ju ställa upp.

Idag kändes det inte som att jag skulle gått till träningen. Trots att jag sov riktigt gott i natt så stod jag och gäspade vid varje träningsmaskin på gymmet idag. Och det kändes helt malplacerat. Hade ingen energi, men träningen flöt ändå på, och jag slutförde alla övningarna. Så, jag får faktiskt skylla på den dåliga sömnen i helgen. Men det blir säkert bättre nu under veckan. Då ska man snart till jobb och göra nytta. Men först ska jag ha ett mellanmål. Hörs.

Shopping av kläder och Österlenhelg

Tränade hårt igår och det flöt på riktigt bra. Höjde viktantal på triceps och cable-cross, samt att jag körde 3x30 på alla magövningarna istället för 3x10. Så det är några bra framsteg. När jag styrketränade så höjde en gammal gubbe rösten till mig i gymmet. Gubben var trådsmal, gick i skinntajta cykelbyxor och han sa "Ursäkta att jag lägger mig i, men har du fått en genomgång av maskinerna och träningsplatserna av någon av tränarna?" Javisst, sa jag. Hurså? "Ja, jag vill inte lägga mig i men jag tycker att du hoppar mellan maskinerna. Men det är ju inte min ensak!" Då sa jag att anledningen till att jag måste hoppa mellan övningarna är att det är många som tränar där, jag kan inte bara putta bort någon från en maskin när jag är klar med en tidigare övning, utan jag får vänta. Och om han inte tycker att det är hans ensak, varför nämner han då det? Äsch, jag bryr mig inte. Träningen fungerar utmärkt, och jag mår bra. Det är allt jag bryr mig om.

Efter träningen så körde jag till Center Syd för att shoppa lite kläder. Nu när man får bättre hållning och mindre klädstorlekar så är det kul att handla nytt. Så jag gick in till New Yorker och handlade där. Dom hade mycket reaplagg, så det blev en skjorta och två t-shirtar på rean, och sen köpte jag en vit fodrad skinnjacka som jag tyckte var skitsnygg. Alltid roligt att handla i den affären, för dom har annorlunda kläder till riktigt bra priser. Det blir fler shoppingrundor under våren, men jag måste även spara.

Körde därefter sedan till Österlen och åt middag med mina föräldrar. Sen tittade vi på Let's Dance. Sen blev det nån film också innan jag la mig för att sova.

Idag är det Alla Hjärtans Dag, och som traditionen är för min del, så har jag ingen att fira dagen med i år iheller. Men, det blir utgång ikväll till Tingvalla, och det ska bli roligt. Får se hur många av vännerna som följer med dit. Förhoppningsvis så blir det några stycken. Vi hörs.

Min första jourutryckning och extrem trötthet

Jag gick in för att täcka upp för Ola idag i däckverkstaden, och det gick fint. Jag bälade i mig kaffe under hela dagen, och varvade städning ute i däcklagret med att gå och pilla i verkstaden. Sen när jag var som tröttast så ringde Sita och ville ha hjälp med en släp på sin gård. Så det blev min första jourutryckning.

Imorgon så är det sista träningen för denna veckan, och jag hoppas jag orkar med mycket. Ska köra extra hårt eftersom jag inte har nån tid att följa och lägga till lite extra på denna träningen så att det räcker över helgen. På lördag blir det ju Tingvalla med några vänner och det är hårdrockstema där, så det passar som hand i handske för mig. Får se om svågern presterar bra där :-)

Jag har blivit beroende av TV4:s nya serie Semestersvenskar. Haha, det är helt underbar stämning i avsnitten, och jag saknar verkligen Thailand som dom fokuserar på. Så jag måste nog åka i år också. Men jag ska försöka åka fler veckor än sist. Nej, nu ska jag läsa senaste numret av Moore, men vi höres säkert under helgen, eller direkt efter. Ha det lajbans!


Ja se det snöar och svettig träning

Det har snöat sen jag gick upp i förmiddags, och det är välkommet på sitt vis. Bara jag slipper köra i snigelfart till jobb så är det okej.

Tror inte jag har svettats så mycket som idag på träningen. Bara rann av mig totalt. Det är ju extra skönt att duscha efteråt, men hallå! Nån måtta får det vara. I vilket fall som helst så flöt träningen på underbart lätt, och så var där en vältränad och söt tjej som också tränade där idag. Det gillar vi.

Får se vad som händer på jobb ikväll. Höres.

Tre starköl och Dry Roasted Peanuts

Som ni säkert trodde, så blev det inte mycket gjort i förmiddags. Jag tog det cool lugnt, och satt och lyssnade på musik.

På jobb så var det riktigt gott om jobb för en gångs skull. Så jag hade att göra fram tills halv ett nu i natt. Så det ska vara.

Nu sitter jag här, i lugn och ro och försöker varva ner, med tre stycken kalla starköl och en påse med torrostade jordnötter. Mumma. Imorgon är det träning igen, och det kommer säkert flyta på. Får hoppas att där är några granna fjällor att vila ögonen på. Ha det, vi hörs.

Avancerade på träningen och lite att göra på jobb

Idag på träningen så höjde jag viktantalet på det mesta, utom bänkpress och konditionsmaskinerna. Det är helt klart ett framsteg. Bänkpressen är svårslagen tycker jag, men det kommer framöver det också. Finns viljan, så finns musklerna.

Det var ganska tunnsått med jobb idag på Volvo, men det kompenserade vi genom att titta på Macken-klipp på Youtube, och äta jordnötter. Jag har aldrig testat dom jordnötterna som Jimmy köpte tidigare, och jag fastnade direkt. Dom heter Dry Roasted Peanuts, med andra ord nötter som inte har legat i olja vid rostningen. Och det betyder i sin tur att dom är nyttiga. Så här ser påsen ut:



Gå och köp en påse, du lär bli förvånad över hur goda dom är. Mums.

Vi får se vad jag hittar på imorgon förmiddag, blir väl diskning och annat hemtrevligt skulle jag tro. Eller så blir det bara slappt. Vi får se.

Apropå Melodifestivalen del 1

Jag kan inte med min vildaste fantasi förstå hur Caroline Af Ugglas gick vidare i gårdagens tävling. En sämre låt får man verkligen leta efter. Den vackra Marie Serneholt eller den vackra Shirley Clamp förtjänade det mycket mer än henne.

Men så är det också en av de större anledningarna till att jag i princip aldrig tittar på det, då jag alltid blir besviken över låtarna och artisterna. Men jag tyckte två av tjejerna var snygga iallafall :-)

Fixat Lindéns punktering och spelat Wii

Olyckligtvis så fick Tobias och Pernilla en punktering igår, så vi bestämde oss för att vi skulle fixa det idag. Så jag ringde Ola i förmiddags, och han ställde gärna upp på att laga däcket till dem.

När vi hade varit och fixat däcket så körde vi hem till mig och samlade ihop en massa skräp och kartonger, sen körde vi och kastade alltsammans, för att sedan sticka till Arlöv på middag. När vi hade ätit Pernillas italienska pastaröra så satte vi oss ner och spelade Wii. Där jag och Tobbe tävlade i alla möjliga sporter. Under kvällen så gjorde Pernilla ett jättesnyggt halsband till mig som tack för att jag körde så mycket idag för deras skull. Så det var grymt. Nu har jag ett "one-of-a-kind" halsband som ingen annan har.

Nu ska jag spela lite Colin McRae, men sen blir det nog sängen eftersom det är stenhård träning imorgon förmiddag igen. Men men, det gör god nytta, och vi hörs.

Välmående och en lugn skön lördag

Precis som jag hoppades på så vaknade jag idag utan ryggsmärta, och det var en underbar känsla. Så jag åt frukost och sen bar det direkt iväg till gymmet. Det visade sig att dom har öppet till tre på lördagar, och det är ju jättebra. Hinner man inte eller inte kan träna på fredagar så kan man lägga träningen på helgen istället. Perfa.

Ja, satt och spelade lite Colin McRae efter träningen, och städade lite smått. Det värsta tar jag imorgon. Tobbe hörde av sig och jag ska köra till Arlöv ikväll är det tänkt. Vi skulle spela lite, kolla på deltävlingen av Melodifestivalen och sen se på film. Men först så blir det min specialare, kryddiga och goda kycklingklubbor med pasta. Det luktar helt underbart i hela lägenheten, och det ska bli en fröjd att spisa det sen.

Får se om jag skriver imorgon, annars ha det.

Tack till Caroline för uppmuntringen, det är guld värt. Ha en trevlig helg vännen!


Ont i ryggen och ingen träning idag

Ja, det var en både dryg och tråkig dag igår på jobb tyckte jag. Fick laga ett luftläckage på en buss, och det tog flera timmar trots att det är en lättbytt ventil (när den sitter på en lastbil vill säga). Så resultatet av allt knökande och sträckande blev ryggsmärta idag, och det känns inte speciellt uppmuntrande.

Jag bestämde mig för att skippa träningen idag, för att det förmodligen bara blir värre om jag tränar med smärta. Men om smärtan går över imorgon eller på söndag så kommer jag träna då istället. Vill absolut inte vara ifrån träningen.

För att muntra upp mig själv så köpte jag hem baguetter, köttbullar och räksallad och gjorde varma baguetter. Sen så blev det fyra stycken Mariestads och en Ben & Jerrys-glass också. Så även om jag sköter mig annars, så blir jag på bättre humör en dag som denna.

Klarade förresten av Crash: Mind Over Mutant nu häromdagen, och nästa löning så blir det därmed ett nytt spel hade jag tänkt. Har koll på några stycken spel som jag är intresserad av, men det får vänta. Än är det inte dags. Tills vidare får jag försöka samla achievements-poäng på spelen som jag har istället. Det kommenteras dåligt här tycker jag, trots att jag har rätt flitigt med besökare. Så skärpning!

Minus tolv kilo :-)

Ja peoples, ni läste helt rätt. Jag har lyckats gå ner 12 kilo på tre veckor. Jag är lika chockad som ni, men däremot överlycklig. Jag gjorde en kroppsmätning och vägning idag på gymmet, och det ska jag göra varannan månad för att följa upp mina resultat. Så vi får se i slutet av mars hur det har artat sig då.

Ja, i helgen blev det bowling med Emelie, Mattias, Johan och Rebecka. Sen stack vi hem till Johan och spelade Guitar Hero: World Tour. Och det var mycket trevligt. Jag rodde hem en auktion på en skiva med gruppen Stormwind för 10 kronor häromdagen, samt att jag väntar på två t-shirtar och en longsleeve med posten. Så vi får se imorgon, för då ska jag hämta ut dem. Nu är det snart dags för att sticka till jobb, men vi hörs.

RSS 2.0