Åt helvete med Q-Park

Världens sämsta parkeringsfirma härjar fritt här i vår vackra stad. Man får alltså parkera 2 minuter utanför City Gross i Landskrona, utan att behöva ha p-skiva. Och naturligtvis så råkade jag glömma den idag. Då står det en dum idiot och fotograferar min bil. Så jag frågar:

- Ursäkta, varför fotograferar du min bil? Ska du sno den?
- Du har ingen p-skiva!
- Jag långtidsparkerar inte, jag stod här i fem minuter. Dessutom så har jag bara handlat lite smått här i affären.
- Det var faktiskt exakt 6 minuter!
- Fantastiskt, nu är det så att p-skivan har trillat ner, så du kan väl ha lite överseende?
- Lär dig parkera rätt!
- Men du, ha du en så jävla trevlig helg som bara du kan ha. Jävla as.

Hatar slappfisor mer än allt annat. För nog fan så stod han på parkeringen själv, i tio minuter utan att använda p-skiva, och inte räknas det iallafall. Det är samma skitföretag som har vårat garage här under lägenheten, och dom är dumma och otrevliga hela tiden. Dom är inte hjälpsamma när man ringer och frågar nåt iheller, för det finns inga resurser, ingen tid att prata med mig i telefon eller nåt. Men böter, ja jävlar. Ge mig allihop för fan.

Fast And Furious hd

Har nu tagit mig tid att titta på Fast And Furious i hd-kvalitet, och jag är mycket imponerad. Ännu en film i serien som jag definitivt ska ha. Mycket snygga bilscener och intressant action som vanligt i filmerna. Även vackra damer i denna, men det är ju långt ifrån därför man ser dessa filmerna. I denna filmen ska Vin Diesel och Paul Walker hämnas på en knarkkartell som har haft ihjäl Letty. Och hämnas gör dom minst sagt. Otroligt köpvärd och intressant film.



Ikväll ska jag se på en film också, denna såg jag igår. Får se imorgon vad det blev för nåt trevligt. Imorgon är det fredag vänners.

Cykeltur och kvällsjobb

Idag var vädret precis som jag ville ha det, och det blev en lång cykeltur innan jag börjar jobba.

Cyklade 20261 meter.
Maxhastighet jag kom upp i var 30 km/h.
Medelhastigheten jag nådde var 19,6 km/h.
Cykelturen tog 1 timme och 2 minuter.
Jag förbrände 620,7 kalorier samt 72,9 g fett.

Idag jobbar jag mellan 12.00 och till åtta, niotiden ikväll. Ska ut och inspektera och mäta däck på Sitas anläggningar idag. Jippie!

Vi hörs.

No movie, no bicycle

Ja, precis som det låter så har jag inte orkat se på film ikväll, jag är rent slut efter jobb idag. Och cyklat har jag ej heller gjort på grund av att allt utomhus är blött. Så vi får se hur det fortsätter i veckan med väder och vind.

Tittade på avsnitt 6 av Sommar Med Ernst innan, och många av hans idéer tycker jag är bra. Men det var väl ändå ingen "enkel" maträtt han slängde ihop? Hundratals kryddor, kött, rostade grönsaker och bröd och allt möjligt. Nej, det där med matlagning sköter Tina och Leila bättre. Inredning kan Ernst göra.



Nu har söstra mi också en blogg, den hittar ni här! Lägger även en länk nere till höger.

Och på tal om Leila, visst är hon underbar! Hon är jätteduktig på olika kulturers mat och bakverk, och sen är hon ju även gudomligt fin i alla färger och som person. Henne vill vi se mer av.



Nu kan jag inte komma på mer för tillfället, men jag återkommer.

Första dagen på jobb och en till film

Då har man avverkat första dagen efter semestern då. Det gick smidigt idag tyckte jag och det kändes bara tråkigt den sista halvtimmen, för den gick jättesakta. Annars flöt allt på och man fick gjort vad man skulle.

Filmen jag såg idag var Dragonball Evolution, även den i blurayformat. Den filmen ska jag köpa, för jag blev imponerad av specialeffekter, roller och ljudkvalitet. Allt var riktigt snyggt, även en skådespelerska som huvudrollsinnehavaren får ihop det med. Det kändes lite som om filmen får en uppföljare, och det är ju en trend nuförtiden att göra uppföljare, så vi får se helt enkelt. Se filmen om du inte har sett den redan.



Det blev inte cyklat nåt idag, för det har ösregnat hela dagen, sen i morse till nu. Och jag tror det blir åskoväder i natt också. Men det kan jag inte svära över. Hörs imorgon.

Kvällens film

Jag skäms faktiskt lite grann över att säga det, men jag har inte sett denna filmen innan, trots att Angelina Jolie och Brad Pitt är med i den. Filmen jag syftar på heter nämligen Mr. and Mrs. Smith. Helt otroligt att jag har missat den. Grym film med mycket humor, action och naturligtvis kvinnlig fägring. Filmen handlar om två personer som träffar varandra utomlands, i Bogota, och dom förälskar sig i varandra, tror iallafall John då. Jane har hittat på en massa i alla år för att dölja sanningen om att hon egentligen är torped. Likaså John, som säger sig vara byggnadsingenjör, han är också torped. Klyddigt att förklara, men filmen var toppen. Nu såg jag den i högupplöst format, bluray, och jag tycker lätt att den är köpvärd. Jag skulle bara vilja hitta den i en riktigt exklusiv utgåva.

Här är en screenshot som jag tog, en riktigt bra bild på paret efter att huset sprängdes i luften.



Se den om du inte har sett den, du kommer inte att ångra dig.



Ja, då är det arbete imorgon. Så var denna semestern officiellt slut. Känns både bra och dåligt, men det är ju tråkigt att all fritid till att göra vad man vill försvinner. Nästa helg så är det kalas hos Marie, och jag ska även vara hos föräldrarna en liten stund på lördagen, tyvärr så hinner jag inte mycket mer eftersom jag jobbar på fredagen och sen har jag tvättid på söndagen. Så det kör ihop sig lite grann där. Men det går det också, har funkat förr.

Festligheter och dagens cykeltur

Jag var som sagt hemma hos Micke o Veronica igår och firade deras gemensamma födelsedag. Det var trevligt och det kom en del folk. En kille som jag tyvärr glömt namnet på sitter i styrelsen för MFF, och han kände Alex som jag också umgicks med tidigare. Vi träffades på Alex begravning, så jag tyckte väl han var bekant. En mycket trevlig person att snacka med, och jag hoppas att man får träffa honom fler gånger.

Folk var på mig och tyckte att jag skulle ta nåt starkt att dricka, men jag väntade tills vid tolvtiden. Så det blev tre groggar och övernattning hos familjen där. Jag sov som en stock på en alldeles för liten soffa. Men det är sovandet som räknas.

Vädret har idag, precis som igår varit varmt och soligt, ända tills jag satte mig på cykeln och började cykla naturligtvis. Jag hade motvind hela vägen till Saxtorp idag, och en stor fördel med det är ju att jag fick bra hastighet hem istället. Men det kändes bra och blev ändå över 2 mil, så jag är nöjd. Får cykla mer sen i veckan som kommer. Lite resultat i sedvanlig ordning.

Sträckan jag cyklade var 20234 meter.
Maxhastigheten jag kom upp i var 36,1 km/h. Rätt vanligt.
Medelhastigheten blev 19,5 km/h. Bra jobbat tycker jag.
Tiden det tog att cykla idag var 1 timme och 2 minuter.
Jag förbrände 633,8 kalorier, samt 67,1 g fett. Bra siffror, me like.

Sådärja, nu ska jag duscha, sen blir det käka och titta på en bluray-rulle. Återkommer med recension sen ikväll.



Lovade er en bild på min cykel, och så här ser den ut. Fin va?

RSS 2.0