Konsertkväll på Malmö Arena

Då är den långa väntan på denna underbara kväll slut. Nu har man äntligen fått se två av sina favoritband live. I sedvanlig ordning så tar vi alla banden i turordning hur dom spelade.

Maylene & The Sons Of Disaster

Detta amerikanska band spelade väldigt svängig metalcore, med influenser av sydstatsrock. Riktigt fräck kombination som jag inte tror att jag har hört innan. Jag ska köpa deras senaste skiva, för det lät mer än bra live. Sångaren var en gång i tiden med i ett kristet metalcore band som heter Underoath, men blev ombedd att lämna bandet då. Det gjorde han rätt i, för detta slår Underoath med hästlängder. Bandets skivor finns på Spotify, så det är bara att kolla in.

Every Time I Die

Detta metalcore band kommer också från USA, och det är en mycket meckigare kompisition än tidigare nämnde Maylene & The Sons Of Disaster. Emellanåt var dom jättebra, en annan stund var det riktigt tråkigt att lyssna på, enbart för att det var så meckigt. Men, det var kul att få se dem, och jag ser gärna dem fler gånger.

Dead By April

Detta svenska popmetalfenomen tyckte jag var jättebra live, dock så delade inte hela publiken min åsikt då det buades rätt så friskt under deras spelning. Dock så gjorde dom jättebra ifrån sig, och så länge dom inte blir mjäkigare på nästa skiva dom släpper, så kommer det att bli riktigt bra även då.

Killswitch Engage

Äntligen har man sett denna fantastiska metalraket live. Det var riktigt bra och riktigt kul. Fick höra många av mina favoriter med dem, bl.a My Last Serenade, Holy Diver, Fixation On The Darkness och A Bid Farewell för att nämna några. De började sin spelning med Benny Hill-låten, och alla skrattade, sen så gick den låten över till introt på My Curse. Så grymt bra. Hoppas inte det var sista gången jag fick se dem live. Det rockade.

In Flames

Göteborgs stoltheter. Att det har dröjt så många år för mig att se dem live det begriper jag inte. Dom hade en makalös show med pyroteknik, ljussättning och bildskärmar, och det är dom ju kända för också. Dom lägger ner mycket tid och energi på att vi fans ska få en grym upplevelse. Dom inledde med låten Cloud Connected och det kunde man nästan räkna ut, dessutom så berättade sångaren Anders att Malmöspelningen spelades in av radio, så man får se om P3 eller vem det kan vara lägger ut det på nätet. En mycket lyckad kväll, och fler såna blir det väl förhoppningsvis.

Star Trek

Idag är det början på en skön långhelg och jag ville lägga upp en liten recension på en film jag såg förra helgen. Den heter Star Trek, och är en sprillans ny film som visar hur allting ska ha börjat i Star Trek historien. Fantastiskt fina effekter genom filmen, och handlingen gillade jag också. Märkligt kanske kan tyckas eftersom jag inte direkt har tyckt om de gamla Star Trek eposen, men denna var bra. Vill definitivt ha den på bluray framöver, och kan varmt rekommendera den till alla som inte har sett den. En riktig mysfilm för alla science fiction-älskare.


Något nytt, och allmänbildande

Fick en idé eftersom jag gillar svensk ordkunskap och frågesport och sådana sysselsättningar, att jag skulle ha lite nya ord för er, som ni kanske har, eller inte har hört innan. Och naturligtvis så lär det bli en del skånska versioner också. Har skrattat mycket när jag sitter och läser eller lyssnar på radioprogram och kommer över ett ord som jag bara måste kolla upp. Jag blir nyfiken direkt på vad det kan betyda och komma ifrån. Så jag hoppas ni kommer gilla den här sessionen med allmänbildning. Here we go:

Kålsupare:
- Att kålsupa betyder mer eller mindre att man äter kålsoppa, men brukar användas i en mening för att förkunna att flera personer är på samma sätt (negativt).
- Uttrycket kommer av ordet "supa" som ungefärligt betydde att man sörplade. Att vara en "lika god kålsupare" betyder att man gör en sak precis likadant som andra, dvs varken bättre eller sämre. Hertig Karl ska enligt fakta ha grundat talesättet 1599 då han till en rådsherre sa: "Så borde ock lika bröder ware lika kålsupare."
- När det används i nutid så menar man oftast någon som överdriver sina goda sidor för att vara i bättre dager än någon annan.

En lortagreb:
- Kommer av ordet grep, som är ett gaffelformat redskap som används inom diverse utomhussysslor. Det finns olika grepar för olika användningsområden.
- En lortagreb är alltså en gödselgrep.

Hoppas ni tycker att detta är lärorikt, jag tycker att det är jättekul. Har ni något ord ni alltid undrat över så lovar jag att jag ska försöka ta reda på vad det betyder till er. Annars så lovar jag att det kommer fler bra ord och talesätt här på min blogg framöver.

Nu är det långhelg, och på måndag är det dags för den efterlängtade konserten med In Flames och Killswitch Engage.

Inglourious Basterds

Igår kväll såg jag denna färska Tarantino-skapelse och jag får säga att den gjorde mig imponerad. Det var inte mycket action och inklippta science-fiction scener, men den är en charmigt berättande och välgjord film. För dom som inte gillar grafiska scener så får jag varna för innehållet i filmen, annars så kan ni se den med lätthet. Filmen går ut på att ett grabbgäng med judiskt härsprung ger sig ut för att förgöra nazister. Sen finns det vissa sidoämnen som dyker upp emellanåt också, men som ändå leder till samma slut. Det är en bra film som har ett sentimentalt värde för min del iallafall, då jag gillar filmer med historiska och nostalgiska ämnen, samt att jag samlar på Quentin Tarantinos filmer. För mig är den köpvärd, dock så kan jag inte svara på om någon annan gillar den.


Public Enemies

Har haft denna gangsterfilm ett tag hemma, men inte fått ro till att se den förrän nu. Johnny Depp spelar John Dillinger i 30-talets Amerika, och han och ett gäng kriminella rånar banker. Filmen kändes äkta i form av miljöval och karaktärer, men den var lite sömnig att gå igenom vid vissa scener. Svaret på frågan om den är köpvärd, vill jag svara nej på för min egen skull, för jag har svårt att se att jag ser den igen. Men filmens handling var bra och alla skådespelare spelade sina roller mycket bra. Christian Bale gjorde sin karaktär väldigt bra i denna filmen, och det är kul att se. Även Giovanni Ribisi hade en trovärdig och bra roll som passade honom.


RSS 2.0