Tidig morgon, och storstädning

Ja, man går upp sisådär vid 11 snåret varenda jobbdag, och man är inte alltid motiverad att göra nåt kreativt eller nyttigt då, på grund av att man är riktigt seg i kroppen. Men idag så hade jag tvättid på morgonen, så jag tänkte jag kunde kombinera tvättandet med att storstäda lägenheten. Sjuk tanke så här tidigt, men jag har faktiskt bra driv och anda i kroppen till det, så det ska gå.

Hade varit av med några armband och halsband ett tag, och de hittade jag faktiskt nu :-) Blev jätteglad men samtidigt lite gruff på grund av att de låg i en plastpåse på toa :-) Slarvpotta är man.

Än är morgonen ung, så jag ska hinna med mycket ännu. Men vi kanske hörs senare.

Första cykelturen, Yay

Första cykelturen i år är nu avverkad och det var inga 9 plusgrader när jag cyklade som datorns vädertjänst visade. Men skönt var det ändå. Och det är det viktigaste. Här kommer precis som förr information om turen:

Sträckan jag cyklade var 12384 meter.
Maxhastighet jag kom upp i var 28,4 km/h.
Genomsnittshastigheten var 16,8 km/h.
Tiden det tog att cykla var 44 minuter.
Kalorier förbrända blev 383,4 kalorier.
Fettmängd förbränd blev 37,4 g.

Då har man varit duktig idag också, och nu ska jag njuta av min helg. Ha det utomordentligt.

Några kilo lättare, och snart helg

Idag är man riktigt sugen på att ta en lång cykeltur. Det är milt och skönt ute och solen är uppe på himlen. En ganska schysst tidig vårdag. Men jag får vänta tills imorgon, om vädret håller i sig. Ska tvätta en massa imorgon så efter det kan det nog bli en god runda. Man saknar det när man är van vid att cykla några mil på somrarna. Det ryktades på jobb igår om att dom ville ha en öl- och bastudag på jobb imorgon, så det är man klart sugen på det med. Vi får se hur helgen artar sig.

Ja, jag väger precis strax över 100 kg strecket, och det ska bli skönt att väga tvåsiffrigt sen istället för så höga tal. Jag mår mycket bättre som det är nu, och dessutom är det ju roligare att gå och handla kläder nuförtiden jämfört med innan när man bara kunde ha XXL i allt. Nu är det Medium och liknande som passar bäst. Skojigt!



Här har vi en bild på min snygging. Den mycket bekväma och härliga cykeln.

Har gått och varit duktigt sugen på Tacos nu i nån vecka. Funderar på att käka det imorgon, men det är ju så sjukt tråkigt att äta själv. Roligare att ha en tacobuffé med nån kompis. Får höra mig för angående det också.

Sista jobbdagen nu framför mig denna veckan, sen är det äntligen fredag. Hoppas ni får en trevlig fredag ni också.

Ombootning IGEN

Man kan bli hur trött som helst på det här fenomenet med PC-datorer som kallas bootning. Satte mig ner vid datorn idag och skulle starta om den, när jag gjort det så kom det upp ett virusfönster direkt vid uppstart och jag ryckte sladden till nätaggregatet. Sen blev det en total ombootning IGEN. Detta bara späder på mitt sug efter en Mac ännu mer. Var och provade iMac 27:an idag igen på El-giganten, och det är definitivt en sån jag ska ha. Ska sälja undan denna högen av elektroniklödningar och skaffa en sån istället om nån månad. Är trött på detta nu!

Nu hade jag tänkt varva ner ordentligt för dagen genom att titta på ett avsnitt av Terminator: The Sarah Connor Chronicles, och sen ska jag sova gott inatt. Ha det bäst!

By the way, Summer Glau är het!


Kass i magen, och storstädning

Ja, ni läste rätt. Vaknade i morse av att magen lät som ett flygplan. Så jag gick in på toa och så har det varit sen dess. Efter ett tiotal toabesök så kan jag konstatera att jag inte vågar gå hemifrån. Jag stannar hemma från jobb idag och försöker få styr på magen, samt att jag städar och sorterar ut saker, lägger ut saker på Blocket med mera. Inte jätteroligt, men såna rensningar måste göras ibland.

Nu när man källsorterar alla sopor, känns det faktiskt enkelt och rätt tycker jag. Man tänker lite mer på vad det är man kastar, och inte bara slänger allt i samma påse som tidigare. Dom kunde däremot haft större eller fler kärl nere i källaren där vi kastar. Där är liksom ett normalstort kärl till hushållsavfall. Det ska räcka till rätt många hyresgäster. Men, som sagt, det är bra att det har börjat källsorteras, så det förbättras förhoppningsvis.

Var på El-giganten igår och stod och dreglade över den nya 27" iMacen som dom hade där. Det är en kraftfull dator med en 27-tums LED-skärm. Och det bästa av allt är att hela datorn är i skärmen, samt att det bara är en elsladd till den. Mycket smidigt, och jag gillade att använda den. Så nu blir det att spara ihop till en sådan. Vill så gärna ha den. Den ska vara världens bästa till att hantera bilder, musik och video. Så det låter bra i mina öron. Synd är att de kostar så mycket som dom gör, men jag får acceptera det. Så här ser en sån ut:



Visst är den läcker?

Vi hörs säkert senare ikväll igen.

En lång skön helg, och lite småshopping

Helgen började med att jag i fredags var hos hudläkaren, och fick diagnos på min högra hand att den var svullen och förstörd, något som jag själv redan visste. Men han skrev ut en stark salva som ska göra underverk, och en uppmjukande salva som ska sköta resten av läkandet. Så vi följer snällt vad han har sagt, och hoppas på att handen mår bättre än någonsin när behandlingen är klar.

Efter läkarbesöket körde jag in på Center Syd och handlade lite grann kläder igen. Måste uppdatera garderoben efter mina nya mål, så det blev nån skjorta, några t-shirtar och ett par skor. Det var faktiskt första gången jag handlade inne på Carlings också. Men han som var där var jättetrevlig, och han kunde mycket om deras sortiment, så det var en positiv upplevelse.

Jag körde sen till föräldrarna på Österlen, och senare på kvällen körde jag hem till Lotta o Roger och hälsade på där.

På lördagen gjorde jag inget speciellt mer än att jag blev klippt av Johanna hemmas hos Roger o Lotta. Började bli lite out of control min frisyr, så nu är den enkel igen.

På söndagen var jag, Roger och farsan iväg i Malmö och kollade inne på Media Markt. Roger ville ha ett nytt kompakt hemmabiosystem, och jag gick runt och kollade på allt som fanns i princip. Det var ett enormt visningsgolv med allt man kunde tänka sig i princip. Det blev ett onödigt köp från min sida, då jag köpte en brännare till min dator, men som jag sedan såg var en som man ska bygga in i datorn, ingen extern, så jag får se om det går att bygga in den, annars får jag sälja den igen :-) Ibland är man bara för knäpp. Jag vet ju mycket väl hur det går till, och att jag kunde tittat lite extra på bilden bara. Men ack, så korkad man kan vara.

Idag kände jag inte för att gå upp ur sängen bara. Och det är ju lätt en tråkig känsla, då man helst ska vara pigg och utvilad på morgonen. Men jag sover så grymt hårt. Jag har inte många sömnlösa nätter alls, utan jag sover så jag knappt vet var röven är på morgonen, och det är inte alltid jätteskönt kan jag säga. För man orkar knappt gå upp ur sängen. Men men, det kanske är ett lyxproblem, vad vet jag. Jag satt i princip hela förmiddagen till eftermiddagen framför datorn och fick inget gjort, mer än att jag gick bort och kastade en del sopor i soprummet.

Så jag bestämde mig för att göra en insats och körde till Center Syd för att minishoppa lite. Det blev tre böcker inne på Bokia, och en ny parfym på Kicks. Sen köpte jag även Alicia Keys nya skiva inne på Skivlagret. Inspelningskvaliteten på skivor idag är sorgligt dålig. Det är så mycket loudness så man kan kräkas på det. Istället för att ha dynamiskt och fint mjukt ljud så blir det hårt istället. Men men, nu är jag riktigt trött, så jag ska gå och lägga mig. Sov gott allihop.

RSS 2.0