It´s like that, and that´s the way it is

Gissa artisten? Bara skoja, inget sånt nu. En klassisk raptext bara.

Det här med 100 situps och 50 armhävningar varje dag fungerar inte hur jag än vrider och vänder på det eftersom jag lyfter bromsok, nav, hjul, bromstrummor och klättrar, ligger och kasar och vrider på betonggolv hela kvällen på jobb. Armhävningar är svårast, eftersom jag är slut i handlederna och för att bröstmusklerna har fått jobba under dagen, men situpsen är inte heller jättelätta. Igår kom jag upp i 40 situps, det är jag ändå glad för, med tanke på att jag hade träningsvärk i magen sen i söndags (wonder why). Men målet är, och förblir ändå att göra så många jag kan varje dag, och det ska helst vara så nära 100 som möjligt. Jag trodde inte det skulle vara så svårt som det är, men jag fick bita mig i tungan och ta det i etapper. Skall dock fixa det, var inte oroliga.

Nu sitter man här framför datorn och går ner i varv varje minut efter jobb. Man sitter med en tumme där det saknas en bit skinn, ett ringfinger som fått smaka släggan, en armbåge som kände av en bromsskiva och ett knä som bara ska värka lite då och då. Och ändå är jag nöjd med livet, går gärna till jobb varje dag och är mätt och belåten. Känner man inte att man lever, och allt är jättelätt, då hade det varit grymt tråkigt varje dag. Har för övrigt sedan jag började jobba som lastbilsmekaniker år 2006 höjt min smärttröskel en bra bit och lönen också för den delen. Men egentligen så är det obegripligt varför man står ut med att ligga i iskallt tövatten och byta bromsdelar på en skitig lastbil. Det måste vara intresse helt enkelt.

Jag är nöjd, och det hoppas jag att ni också är. Imorgon ska jag sticka till affären om inte knäet jäklas för mig, och då ska jag handla hem en ny omgång med salladstillbehör och kaffe, gud nåde en vinterdag utan kaffe alltså, det går bara inte, och lite annat jag behöver här hemma. Ska även köpa hem Ramlösa och Brämhults-juice. Är det någon mer än jag som älskar den, speciellt Hallon-versionen. Ren njutning rakt igenom, dock är det synd den kostar så mycket, men den är supergod. Har du inte provat den så gör det. Du ångrar inte dig. 100%-ig fruktjuice när den är som bäst. Nu ska jag lägga mig i snarkofagen, men vi hörs.


Johan Falk-filmer och nya träningsmål

Har tagit söndagen enbart till att slappa, och det blev ett Johan Falk-maraton. Har sett alla filmerna från GSI till De Fredlösa idag, och ska se den senare ikväll också efter ett varmt bad.



Har även ikväll bestämt mig för att ha lite hemmaträning också utöver cyklingen på jobb. Och det har resulterat i att jag har satt höga mål för mig själv (läs: envishet) och det har ju som bekant aldrig hänt förut :-)

Varje dag ska jag hemma utföra 100 situps till att börja med. När dessa situpsen flyter på så ska jag öka med 100 till. Men det tar vi då när det är dags. Plus att jag ska göra 50 armhävningar. Det kan låta enkelt, men jag har aldrig direkt tränat varken magmusklerna eller vägt speciellt lite för den delen, så det känns ordentligt i hela kroppen för varje armhävning jag gör. Men, som sagt, jag är inte snäll mot mig själv för att jag tror inte på att det blir några hållbara mål av det. Så ni lär ju få veta hur det artar sig framöver med min extraträning, och om det ger några resultat.

Hehe, man är inte klok, men man är heller inte dum. :-) Ha en trevlig söndag.

Lördag, underbara lördag

Det är verkligen en sån lördag idag som man vill ha. Inget inbokat, inget speciellt för sig, men bara njutning. Syndade faktiskt idag, jag köpte hem Chicken McNuggets från Donkan, och det är inte nyttigt. Men så hade jag å andra sidan gått ner ytterligare ett kilo denna veckan, så nu är det 15 kg allt som allt. Najs.

Såg matchen mellan Vitryssland och Sverige igår kväll, och Sverige vann naturligtvis, dock så blev jag lite sne på att vi verkade tappade fokus totalt när tredje perioden var igång. Fattar inte hur man kan bli så slapphänta när man haft två bra perioder innan. Kul var det iallafall att vi vann.

Har gått och blivit beroende av ett spel som heter Bomberman Ultra på PS3:an. Det är Tobbes och Kennys fel :-) Dock var det billigt, så man får inte klaga alldeles för mycket. Det sprängs nåt så in i, och det är adrenalin eftersom man inte vet hur den andra onlinespelaren tänker. Mycket köpvärd uppfräschning av det gamla 8-bitars spelet.


Ska se om där går nån trevlig hockeysändning senare ikväll, annars får det väl antingen bli spel eller en ny film. Köpte förresten en Sagan Om Ringen-box igår på Hemmakväll, det är Return Of The King-boxen, den stora med ett torn och stor låda för bara 199 kr rent ny. Värt varenda krona banne mig. Nu väntar man bara på att Sagan Om Ringen-trilogiboxen i bluray ska släppas. Vad jag förstått så kommer den i april. Så det är inte långt bort.

Ha en go lördag allesammans.

Rammstein är gudar, och ännu mera snö



Rammstein var riktigt jävla bra i Malmö ikväll. Det är ingen tvekan om att dom är bäst i världen på det dom gör. Det var mycket pyroteknik, höga smällar, glitter, tunga riff, allsång och så naturligtvis en stor publik på Malmö Arena. Helt underbart. Jag nästan måste köpa biljett till Metaltown omgående för att se dem i sommar igen. Hes är jag, trött är jag, men så jäkla nöjd.

Jag begriper inte varifrån all snö kommer. Det har snöat hela dagen idag, och det verkar fortsätta med stora flingor igenom natten också. Ska det aldrig ta slut egentligen? Nog för att det är kul med en vit vinter, men detta är nästan en överdrift.

Alla Hjärtans Dag-depression och hockey

Ja, som bekant så är det ju Alla Hjärtans Dag idag, och i sedvanlig tradition så har jag ingen att kramas eller pussas med i år iheller. Så det börjar bli en vana att deppa denna dagen tyvärr. Tråkigt men sant! Alla singeltjejer som har vett i huvudet får gärna kontakta mig :-)

Åt pölsor och pasta idag till middag, mycket smaskigt. Det är ju tillbaks till bantning och träning imorgon, så man får passa på att äta gott på helgen iallafall. Har inte gjort nåt direkt vettigt under hela dagen, bara söndagsdeppat framför datorn, sen var jag iväg och handlade hem mat också. Dom hade rea på sköljmedel hos Hemköp, en liten ljusglimt i tillvaron, så det passade jag på att bunkra upp med.

Ikväll så är det OS-hockey med USA och Kina som spelar mot varandra. Det är damernas landslag som möts, och USA är mycket duktiga på isen. Helt annat spel och skridskoåkning än kineserna tycker jag, fler mål också för den delen :-) Hoppas ni har haft en bättre dag än mig, så hörs vi snart igen.


Lördagsarbete och OS-hockey

Idag blev det som bekant lördagsarbete och det var lugnt och skönt. Jag hade att göra hela dagen, och tiden bara flöt på. Två skador blev det som jag fick ta hand om, den andra skadan var tillsammans med Björn. Jobbar gärna lördag fler gånger för Peter.

Fick tips av Lina att man kunde kolla på livesändningar från OS i Vancouver på SVTplay, så jag har sedan kl. 21.00 följt damlandslaget när dom möter Schweiz. Dom skötte sig jättebra och vann med 3-0. Våran svenska målvakt Kim Martin är för övrigt en riktig godbit :-)

Tack till Tina för dom värmande orden. Det betyder mycket! Självklart klappar jag mig själv på axeln och tycker att jag sköter mig bra. Självförtroende är a och o.


Vägen mot att bli smal och vältränad



På bilden ser ni mig som jag ser ut just nu i kroppsform. Har gått ner 14 kilo sammanlagt, tränar på motionscykel fyra gånger i veckan och äter rätt. T-shirten är i storlek Large, och det är helt ärligt en storlek jag inte har kunnat ha sen jag gick i sjätte klass. Sjätte klass gott folk. Har även minskat ca 5 cm runt halsen, ungefär 15 cm runt midjan, gått ner fyra byxstorlekar från storlek 40 till 36, och fått vältränade lår. Uppdatering följer framöver om hur det följer upp.

Idag är det fredag, och jag var på dagskiftet på jobb igår för att hjälpa Ola med däckverksamheten. Då kom jag och Janfjord överens om att jag kunde jobba extra nu denna lördagen. Så det blir det.

Men idag ska jag titta på minst en film här hemma efter att jag städat lite till. Det blir antingen Ponyo eller 2012. Ha en trevlig fredag gott folk.

Massa tvätt

Ja, man samlar ju en del tvätt under veckorna. Har ju dubbelt upp av mycket eftersom jag tar med kläder till jobb också. Så det blir några maskiner tvätt när man väl tvättar. Denna gången blev det fyra maskiner. Smockfulla. Jag vägrar tvätta om jag inte fyller upp en maskin helt. Det känns som slöseri annars.

Gick upp klockan sju i morse, helig sovetid andra dagar, men idag blev det tidigt. Ska bara vänta på torktumlaren, sen ska jag bege mig bort och handla hem lite mat, sen blir det frukost och städning här hemma. Ska försöka hinna med att sova en pluning innan jobb också.

Nu blir det ett avsnitt av Ghost Whisperer medans jag väntar på tvätten. Ha det folks!


Mycket bra program till PS3:an

vidZone är riktigt bra, och uppdateras ofta med en massa nya musikvideor. Det är riktigt kul att sitta och återupptäcka gamla och nya favoriter, och sen är det ju bra ljud också.

Har ni en PS3:a som är uppkopplad mot nätet, så ta hem programmet, det är gratis.


Joel Alme - Waiting for the bells [cd]


Releaseår:
2010

Tidigare skivsläpp: A Master Of Ceremonies (2008)

Hans förra skiva A Master Of Ceremonies hade storslagna romantiska melodier, välljudande harmoniska inslag och den blanda friskt och glatt mellan en massa olika element från olika musikstilar, precis som detta skivsläppet. Glädjande medryckande musik, lite sorgset ibland, men ett lovande artisteri.

Joel Alme kan utan tvekan ge Håkan Hellström och Lars Winnerbäck en match som dom sent kommer glömma. Från att vara en morgontrött hockeyspelare till att införliva stor talangökning i artistbranschen.

Waiting For The Bells får tankarna att vandra mot artister som Weeping Willows, Morrissey, Madrugada och fler artister som lever för denna sorts musik. Det blev en förlust för Hästpojken att inte ha med Joel Alme i sin uppsättning längre, nu när man lätt kan se vad han är kapabel till. Mina gissningar ligger åt det hållet att Joel kommer att bli större än dem, men man vet aldrig. Han har ett bra och tydligt framgångskoncept som håller.

Även om det är svårt att välja ut personliga favoriter när man i stort sett gillar hela skivan, så gör jag här ett försök. The Spell Of Brothers, The Way We Used To Beg, No Luck To Give, Waiting For The Bells och You Will Get It Once tilltalar mig mest. Skivan är köpvärd, och om man får tro Razzia Records, som i år endast signar Joel som ny artist under sitt bolag, så kommer detta bli en svensk klassiker att se tillbaka på framöver. All lycka till Joel och jag ser fram emot kommande storverk med honom.


En mycket trevlig helg, och lite tillrättavisning

Helgen blev lyckad, och jag mådde prima. I fredags var jag på New Yorker och shoppade lite nya kläder. Det blev nya jeans, nya t-shirtar, en ny jacka, ett par boxershorts och en halsduk. Jag har faktiskt lyckat gå ner sammanlagt 13 kg nu, och siffrorna från mätningen morsan och jag gjorde nu i lördags visade på minskningar över hela kroppen, utom bröstkorgen. Den går tydligen inte att få mycket mindre än vad den är. Men, mina tightaste jeans sen tidigare är storlek 40 i midjan, och dom nya jeansen jag köpte som sitter perfekt är storlek 36. Så det gör mig mycket glad.

Idag så käkade vi gemensam middag hos föräldrarna, och det blev smarrig fläskstek vi spisade. Inte illa alls. Sen efter det så körde jag den hyfsat långa vägen hem.

Fick lite tillrättavisning av ett annat Louise Hoffsten-fan att det jag skriver i min blogg, det är inga recensioner, det är "personliga referat", och när han/hon säger det så är det inte mer än rätt att jag skärper mig. Dock så har jag svårt att tro som personen skrev att "det är synd att folk som går in på dina sida tror att det är en recension, och så ska det inte behöva vara". Synd är det väl knappast, men jag tar åt mig av kritik och ska recensera ordentligt framöver.

Jag har varit syndigt sugen på att äta onyttigheter denna helgen, men jag ska inte ge mig. Kämpandet fortsätter efter fler kilo och bättre leverne.

Louise Hoffsten - På andra sidan Vättern [cd]


Denna bluesiga, svenska, talangfulla artist har en fabulös karisma, en känsloladdad röst och taktkänsla som inte alla besitter inom svensk rock. Louise sparkade igång sin karriär 1987 med en skiva vid namn Genom Eld Och Vatten, sedan dess har hon underhållit våran svenska nation med sin närvaro. Vi ska tillsammans gå igenom hennes senaste skiva.

# 1 : Kände mig så vilsen
Hon reste bort från sin partner ett tag, för att hon ville tänka klart. Hon kände sig allmänt ensam och vilsen och hittade tröst i en annan man på en bar. Det hände inte mycket mellan dem, men hon är nog glad att hon gjorde den lilla resan.

# 2 : Förlåt
Ett väldigt enkelt ord som är lätt att glömma, men som kan göra underverk. Hon träffar sina föräldrar på deras bröllopsdag och ber sin fader om råd. Han råder henne att inte försöka göra om sin partner, att hon ska acceptera honom för den han är, och att hon ska lära sig använda just ordet "Förlåt" i situationer som uppstår istället för att göra det mer komplicerat. Tung men bra låt som har ett extremt bra budskap.

# 3 : Komposten
En sång om att lägga allt det gamla på hyllan, och få det att bli nya upplevelser istället. Även om drömmar inte blir till, så är det tvunget inte en dålig sak. Rätt fräckt att använda ordet kompost för det som hon skriver om är ju att återvinna känslor och händelser.

# 4 : Hem till mig själv
Att drömma om andra ställen i världen är det nog många som gör, man vill ut och resa, uppleva nya ställen, vidga sina vyer, förändra sig själv. Borta bra men hemma bäst heter det, och även om man vinner mycket på en resa, så är det hemma man vill vara.

# 5 : På andra sidan Vättern
Är lite osäker på vad låten ska betyda, dock så har det något att göra med att hon känner sig tillfreds och rofylld av någon som antingen har gått bort eller som bor på andra sidan Vättern. Hon ropar ut dennes namn i hopp om att han/hon ska höra det. Det kan handla om sorg, och det kan handla om glädje. Ni får bilda en egen uppfattning. Det jag vet är att låten inte går i dur.

# 6 : Jag vet
De tidigare låtarna är mycket bra, känsloladdade, och så även denna. Men denna träffar mitt i prick. Man ligger på sjukhus eller en vårdavdelning och ska få sin medicin. Man har inte en aning om vem folk är, vad dom gör, om dom har det bra eller lever ett liv i ångest, men man vet hur dom vill ha sitt kaffe. Jag kan tycka att detta är ett mycket bra budskap om att vi lever i ett samhälle där alla är alldeles för anonyma. Man delar inte med sig av någonting, utan folk får bilda egna uppfattningar om en. Låtskrivande i toppklass.

# 7 : Du är historia
Påminner mig om Eva Eastwoods musicerande. Rock´n roll om att vara lycklig när man kommit över någon annan. Frihet.

# 8 : Mellan noll och ingenting
Ångest. Man har kanske bråkat, varit oense om något, eller haft åsikter som ingen i ens närhet velat känna sig vid. Man blir lämnad själv i ett rum och tankarna vandrar runt i huvudet, hjärtat gör ont, man skakar av olika känslor. Ett tomrum som är svårt att fylla ut för stunden.

# 9 : Tröstar jag dig då
En person som är vilsen i sig själv, som inte är lätt att förstå sig på. Man vill trösta denna människa, men det är inte lätt.

# 10 : Hemma ikväll
Blues om att inte vilja vara ute i stress och i sällskap med folk som bara ska babbla på om oviktiga saker. Det är bara prat. Utan en hemmakväll sitter bättre i rätt sällskap och man njuter av tystnaden och lugnet. Man njuter av varandra.

# 11 : Jag tror på dig och mig
Ett förhållande som håller på att försvinna, på grund av meningsskiljaktigheter. Även om man skiljs åt så är det i form av vänner man gör det. Hon vill tro att minnen och stunder kan hålla dem kvar i stunden, men det är svårt.

Hon har lyckats återigen med att plita ner sina känslor i texter och få det att låta bra. Vi får njuta av hennes vackra munspelsharmoni och närvaro som bluesmusiker. En skiva som jag sent kommer glömma.

RSS 2.0