12 mars ´08

Ja, då sitter jag här igen.

Häromdagen på jobb så blev det bråk mellan Asmer och Hossam på jobb. Det blev ett högljutt munfäktande i matsalen. En sån sak förstör verkligen arbetsmoralen hos mig iallafall. Man vill helst inte vara där men man är så illa tvungen.

Idag var jag på jobb tidigt på morgonen för att gå på Volvo Standard Times-kurs. Lokalen vi brukar vara i är fruktansvärt dåligt ventilerad, och till på köpet så var vi rätt så många som satt där inne idag. Jag fick plats nere i hörnan precis under ett stort nätverksskåp som blåste all värme ner där jag satt, så det var ingen direkt höjdare. Men, kursen flöt på och det gick bra för alla i stort sett. Tog emot mitt diplom och gick sen ner på lagret och laminerade det.

Stod och snackade lite med de flesta i dagpersonalen en stund, sen stämplade jag ut och körde hem. På hemvägen stannade jag till på McDonalds, även om jag inte ska äta sånt skräp, och köpte en Vegas Classic där. Avnjöt sedan hamburgermålet till filmen Meet The Spartans. Fyndig och rolig film som tyvärr kan tyckas var för kort. Men, den var bra. Framställer spartanerna som fjolliga och moderna krigare. Ett solklart plus för Carmen Electra då, men hon är långt ifrån min stora favorit när det gäller kvinnliga skådespelare.

Under kvällen så lyssnar jag igenom två stycken album. Och de är:

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Grand National - Kicking the national habit

Hörs och synes.

8 mars ´08

I fredags körde jag ner till föräldrarna i Tomelilla och tog med mig mitt Xbox 360 dit. Hade tänkt försöka få det flashat i Ystad under helgen. Men det blev aldrig så, för när jag kom hem till Jesper och han särade på spelkonsolen så berättade han för mig att jag har en udda modell av dvd-spelare i min konsol och den har det inte släppts en fix till som gör att det är möjligt än. Så jag får snällt vänta. På fredagkvällen så körde jag hem till Stefan där Niklas också var. Provade några av mina brända spel på hans chippade konsol och de funkade fint. Jag fastnade med Crash Of The Titans i ett par timmar, och efter en timmes spelande så sov både Niklas och Stefan, grymt sociala som dom är.

Under lördagen så vaknade jag och körde ner till Tomelilla och åt en 200 grams hamburgare med dubbel ost på Bertils och där kom Johanna förbi med sin hund. Vi snackade en stund, sen körde jag tillbaks till föräldrarna. Blev genast sugen på att meka med bil eftersom det var så varmt ute. Så jag svidade om till overall och körde upp Volvon på hjulbockar. Jag har under ett tag haft vetskap om att servosystemet på Volvon läcker olja, men dock inte varifrån, så det blev dagens uppgift att ta reda på. Det visade sig att en av banjokopplingarna på ett oljerör undertill hade rostat sönder. Så jag plockade av båda rören från bilen och ska fixa nya inom kort. Det är roligt att meka med problem som man vet dyker upp, och som blir perfekt efteråt. Det är lite av en anledning varför man orkar med sitt yrke. Har bestämt mig för att göra vid Volvon så den blir dräglig igen, och kanske, men bara kanske göra om den till ett häftigare stuk. Men det får vi se. Inget är säkert.

Sen under lördagkvällen satt jag och far och tittade på lite filmer. Den första vi såg var den nya Knight Rider. KITT som har en stor roll i filmen är ju hur cool som helst, och det är en fin brud i huvudrollen, men det fanns ingen direkt spänning i filmen och handlingen var usel. Men tummen upp för effekter. Den andra filmen var No Country For Old Men, och den var jäkligt bra faktiskt. Förstod dock inte slutet riktigt, men hela filmen var intressant och Javier Bardem spelar ju en iskall man som mördar och spelar allmänt knäpp.

Idag så var jag sugen på att köra och titta på en digitalkamera på El-Giganten. Så jag körde dit och såg ett par riktigt fina kameror. Ställde mig snällt och väntade på personal, och när jag fått visat mig kamerorna jag var intresserad av så får jag reda på att "Tyvärr har vi inga fler hemma av dessa modellerna, men om du kommer igen om en vecka så har vi kanske en då!" Detta har jag hört mer eller mindre varenda gång jag vill ha nåt i deras mögaffär. Så hädanefter blir det internethandel för hela slanten. Det suger att aldrig kunna köpa nåt med sig hem. Strosade runt en stund i affären och såg sedan att dom hade riktigt billiga storbildsskärmar till datorer. Så det blev ett inköp av en 24-tums plattskärm till datorn. Och nu när jag sitter framför den så kunde jag inte tänka mig en bättre skärm. Den är grym helt enkelt.

Åt sedan middag ihop med familjen, syrran, Roger, Elin och Saga. Det blev spaghetti med köttfärssås och creme fraiche med franska örter. Mums. Nu under kvällen har jag roat mig med att ominstallera operativsystemet på min dator. Så jag provar faktiskt Windows Vista Ultimate för första gången. Och hittills är jag väl nöjd. Allt fungerar och flyter på som det ska. Så, nu tänker jag slappna av och förmodligen gå och lägga mig, men ha det så hörs vi snart.

3 mars ´08

Snöblask och annat tråkigt väder hela dagen i princip.

Körde från Tomelilla i förmiddags och körde genom Lund som omväxling istället för den långa landsvägen mellan Sjöbo och Kävlinge. När jag kom till Landskrona så gick jag in en liten stund i lägenheten och sen bar det iväg mot jobb.

Tänkte att jag skulle ge mig av en stund tidigare än vanligt för att tanka och äta, så jag körde in om på macken bredvid McDonalds. På macken stod det en rent ny BMW 745 med en gammal gubbe som skulle ha full tank, och sen gå in i butiken och betala för bensinen. Grejen är att det står riktigt mycket folk i kö inne i butiken och detta tar en jävla tid. När jag står bakom BMWn kommer det en V70 och ställer sig så att jag inte kan köra före BMWn och därmed måste jag vänta. Detta gör att jag inte hinner med att äta och jag blir naturligtvis sur.

Väl på jobb så skulle jag fortsätta med sopbilen och de dåliga bromsarna, men det fanns bara belägg hemma, så det blev inget gjort idag. Den bokades om till imorgon så jag har hela dagen till det då istället. På lunchrasten på kvällen så tog Alfson fram en påse full med armbandsur och gav oss alla vars en klocka. Han var i Kina i två veckor så klockorna var riktigt billigare där. Jag fick en guldig snygg Rolex-kopia och jag är mycket nöjd med den. Det är välgjorda kopior och den sitter skönt på armen, så ett stort pluspoäng till Alfson där.

Körde sen in min bil eftersom jag inte ville ta bort snö från den senare på natten. Och då brast det ut ett ordentligt snöbollskrig inne i verkstaden. Hossam och Lars fick mest eftersom dom är klenast, men det var roligt. Det är så sällan som man kastar snö på äldre dagar så det är det värt. Sen hände det inte mycket mer än att det slutade snöa. Så jag återkommer med nya händelser under veckan. Citerar min gode vän Larsson.

"E de röa bär på kagorna"

1 mars '08

Igår var den stora dagen när jag var i Malmö en sväng som omväxling. Malmö är vackrast på kvällarna tycker jag, men det är en bra stad annars också. Det hela började med att jag körde in om till mormor och morfar och fikade. Det är inte ofta man är hemma hos dem så det passade bra. En god fika inhandlades med fastlagsbullar och längd. Två koppar kaffe slank ner och sedan bar det iväg mot Skivesset.

På Skivesset smet jag ner till källarplan för att jaga fatt ett gäng vinylskivor. Det blev sammanlagt 26 stycken med många bra artister. Summan landade på "otroliga" 300 kronor. Det är småpengar för så många bra skivor.

Fick ett SMS ifrån Sara där jag uppmanades att kontakta henne så fort jag var utanför Åhléns, och jag körde ner och parkerade i Lugnets parkeringshus vid Triangeln. Knatade sedan bort och träffade Sara och denna underbara och genomsnälla person träffar jag gärna många fler gånger. Vi gick sedan tillsammans bort till Mascot och åt en njutningsfull middag, där jag valde Fish'N Chips och Sara valde Pasta Bolognese. Två makalösa maträtter med mycket mat. Lätt ett tips ifrån mig om ni ända har vägarna förbi Malmö.

Tiden kändes kort men så är det alltid när man har kul, och jag följde Sara till bussen, sen körde jag neråt mot Tomelilla. Väl där så blev det Så Ska Det Låta och jag var överjävlig kan jag berätta. Satte alla utom en låt med orden som ledtråd, och jag satte alla intron. Efter det så tittade vi på Hjälp! och Robins också, sen körde jag till föräldrarna och titta på tv. Sen satte jag punkt för den dagen.

Idag så är vankas det öldrickande ihop med Johan, Marie, Rebecka och Elna. Vi ska först spela biljard på Suxxesshallen och sedan bege oss bort till Tingvalla för att titta på Nisse Hellberg och spralla av oss lite på dansgolvet. Med andra ord ännu en lyckad kväll, och jag säger "Smell you later".

RSS 2.0