Melissa Horn - Säg ingenting till mig [cd]



Allas våran svenska vackra sångerska har släppt en ny skiva. Och det är gripande, fångande och smäktande vackert rakt igenom detta skivsläpp. Man blir verkligen berörd av det harmoniska gitarrspelet och Melissa lyckas hålla mig fast med hörlurarna hela skivan igenom. Jag tänkte gå igenom lite vad jag tycker om varje låt, mest för att varje låt är mycket bra på sitt eget vis. Sån här musik får en att gråta utan att man fäller några tårar, och det är bevis för att man är en poet som vet vad man gör. För att förstå vad jag menar, så köp skivan eller lyssna på den i Spotify för att få en klarare bild av vad jag skriver om.

# 1 : Jag kan inte skilja på
Sitter och läser texterna till varje låt när jag lyssnar igenom dem för att få ett lite klarare budskap av vad som ligger till grund för känslorna i låtarna. Och jag får känslan av att hon i denna låten känner sig instängd och isolerad i ett förhållande med en man som lovar en massa han inte kan förmå att få gjort. Hon har inte haft några krav på honom, och därför hellre inte lyssnat på alla hans lovord, och hon vet inte varför han måste hävda sig. Hos henne är han redan bra, men han vill sträva efter att bli bättre. Det verkar sluta med att dom går skilda vägar och släpper taget om varann.

# 2 : Lät du henne komma närmre
En kvinna som känner sig kapslad i skuggan av hennes partners förflutna kärlek. Hon älskar honom, och han älskar henne, men inte likvärdigt som tidigare förhållande. Det var kanske rentav bättre på något vis? Hon vill inte tänka och hoppas allt för mycket på en framtid med honom, och hon uppskattar inte riktigt det dom har tillsammans i nuet.

# 3 : Hur ska det gå?
För mig är budskapet i denna låten lite otydligt, men jag får bilden av att dom två som mötts gillar varandra, men bara på en basis där man säger det för att själv dra nytta av kärleken för stunden. Och därmed kommer titeln till låten till sin rätt också, för att man inte är säker på hur allting ter sig i efterhand.

# 4 : Tyck synd om mig nu
Mannen i hennes liv är ute med pojkarna på stan och har trevligt, och han ringer hem till henne och förklarar att han vill vara med henne, men inte just nu, för att dom är ute. Hon verkar vara kall, som förståeligt, och han ger verkligen allt via telefon för att få behålla/ljuga/bli av med henne, men han har nog känslan att det är kört. Han försöker få henne att lämna honom, men hon tror på bättre tider och att han ändrar sig. Hon slingrar sig och vill inte se sanningen i det hela. Hon lovar sig själv att hon inte ska ge vika för det mer.

# 5 : Säg ingenting till mig
Det handlar nog om otrohet, svek eller osäkerhet. Man kan visualisera framför sig att hon ligger vaken hela natten i väntan på att han ska komma hem från vart han än är. Hon vet redan allting, men han tror annat. Han smyger i säng precis som om hon inte skulle märka någonting, och han vill inte hålla handen eftersom han kanske känner sig falsk eller för att han egentligen inte har några känslor för henne. Han vågar kanske inte visa känslor för någon för att han blivit sårad tidigare. Man kan tolka texten olika, men vackert är det.

# 6 : Vem lämnade vem
Hon är kär i en kille som inte är kär i henne, utan som vill vara vän. Hon har säkert röda ögon och tårfyllda kinder under sina solglasögon när hon i vårsolen funderar på varför allt är som det är. Dom kysstes även om dom egentligen inte borde under omständigheterna, men det kändes nog rätt. Även om det blir ljusare tider utan honom så är det kallt i hjärtat och jobbigt i nutiden.

# 7 : Jag vet vem jag är när jag är hos dig
En del karibisk feeling i denna melodin, man myser riktigt när man lyssnar. Känns en del som Bedouin Soundclash om jag ska vara ärlig. Farligt nära. Hon har nog förbehåll och principer hon måste ta sig förbi för att älska honom på rätt sätt. Hon trivs ypperligt i hans sällskap, men hon vill inte att någon annan ska få reda på det i hennes närhet, och det kan ju förstås vara knepigt när alla ställer frågor.

# 8 : Med ena foten utanför
För mig är det oklart om dom bara är vänner eller tillsammans, men det kan nog kvitta. Det är samma budskap. Han är en person som hörs och syns, men som inte lyssnar eller vet något. Han är där när dom träffas, men han är trots det inte närvarande. Hon tycker att han måste landa med fötterna på jorden och ta tag i det hela, men det händer nog inte. Han har ena foten utanför vänskapen/förhållandet, och får inte in den igen.

# 9 : Jag ska sakna dig imorgon
Hon är nyfiken på hur hennes före detta har det och vill ha honom tillbaka, trots att det aldrig fungerade. Hennes nuvarande partner är bra, men inte lika bra, och hon längtar efter honom när han inte är där, och vill att han ska gå när han är framme. Hon är tjejen som vill ändra på allt, som aldrig är nöjd med något.

# 10 : Falla fritt
Hon vill inte ha begränsningar på sitt yttrande eller sin kreativitet, och hon vill göra det när det känns rätt. Hur bär man sig åt när man aldrig har lyckats med något, men ändå vill lyckas med det. Att komma över barriären mellan ja och nej. Han vill att hon ska ta det som finns och göra det till sitt eget. Men hon vill ta sin tid.

Ja, då var jag klar med min tolkning av låtarna. Det är musik och textskapande i klass med Mikael Wiehe, Lisa Ekdahl och många andra svenska musikanter av rang. Och jag kan lyssna på låtarna om och om igen utan att tröttna på dem. För mig är skivan köpvärd, och jag hoppas denna recension är till nytta även för er läsare, så att även ni upptäcker denna musikskatt. Tack för denna gången. Hoppas ni läser fler recensioner av mig!

Dagens slumpade låtar 27 januari

Ja, efter lite avskalade knogar efter gårdagens jobb, så är jag tillbaka här igen för att tipsa er om mer bra musik. Jag väntar på svar fortfarande ifrån ett skivbolag angående att recensera deras skivor, så vi får vänta ut tiden och se vad dom tycker. Idag har man betalt alla sina räkningar, och trots att det går åt mycket pengar så blev där en rejäl slant över också, och det är roligt. Vi får se vad månaden mer har att erbjuda i form av utgifter och inkomster. Men nu över till musiktips!

# 1 : School Boy Humor - What if (från skivan "School Boy Humor")

# 2 : Jenn Grant - Blue mountains (från skivan "Echoes")

# 3 : Killswitch Engage - Eye of the storm (från skivan "As daylight dies")

# 4 : One Man Army & The Undead Quartet - When hatred comes to life (från skivan "21st century killing machine")

# 5 : Coal Chamber - El cu cuy (från skivan "Chamber music")

Än en gång, ha en riktigt trevlig dag, så hörs vi.

Dagens slumpade låtar, 25 januari

Lite nya låtar skadar inte en solig vinterförmiddag som denna. Eller vad tycker ni? Här kommer några iallafall.

# 1 : Volbeat - Fire song (från skivan "Rock the rebel, metal the devil")

# 2 : Hatebreed - Hollow ground (från skivan "Perseverance")

# 3 : Audrye Sessions - Where you'll find me (från skivan "Audrye Sessions")

# 4 : Pushking - Love message (från skivan "I believe")

# 5 : Elton John - Candle in the wind (från samlingen "Greatest hits 1970-2002")

Så där, det blev två låtar som inte finns med på Spotify, men, ni får kolla upp dem på annat vis istället. Kanske Grooveshark eller Myspace? Eller rent av köpa låtarna via iTunes, vem vet? Hur som helst, så är listan klar för denna gången, och jag hoppas ni gillar't!

Sunday, bloody sunday...

..som Bono i U2 sjöng.

Sov onödigt länge idag, men det är ju trots allt söndag, så jag kommer undan med det. Jag har inte varit utanför dörren idag, och har heller inga planer på det för dagen. Kan gott bli inomhus och njuta.

Nu är det snart löning, och nya spartag, fick ihop en del pengar trots att jul och nyår kalasade på plånboken. Så vi får se vad nästa löneperiod har ett erbjuda.

Jörgen ringde mig idag och ville träffas nästa fredag, och ha en trevlig kväll ihop hemma hos dem i Malmö. Inget mig emot, tar varje chans jag får till att komma till Malmö när jag kan. Sen träffas vi inte alltför ofta iheller, och det gör det ju ännu mera intressant att komma dit. Hörde att Sanna hade kommit in på utbildningen hon hade sökt, och det glädjer mig :-) Kul när vännerna får som dom vill.

Ikväll tänkte jag titta på en konsert-dvd med Michael Bublé som heter Caught In The Act. Se om den är något att ha, isåfall inhandlar jag den på Bluray under året. Blir att krypa ner under filten i soffan, och njuta av hans sångröst. Hoppas ni har en trevlig kväll, och vi hörs imorgon måndag igen. Hajjj!


Dagens slumpade låtar, 23 januari

Har idag kollat på The 66th Annual Golden Globe Awards, och det var riktigt trevligt, förutom att dom strulade med ljudet ett tag i inspelningen. Många duktiga skådespelare och producenter var på plats, och vinsterna gick till personer som verkligen förtjänade det.

Har inte mycket inplanerat för dagen, men det blir troligtvis film och god mat ikväll. Som sig bör en lördag :-)

Ska även gå bort och kasta lite sopor, men det är kanske inte lika roligt att veta. Här kommer fem slumpade låtar till. Ha en trevlig lördag.

# 1 : Gary Moore - Showbiz blues (från skivan "Blues for greeny")

# 2 : The Refreshments - I just wanna be loved (från skivan "It's gotta be both rock'n roll - Best of the Refreshments")

# 3 : Brinck - Follow your dreams (från skivan "Brinck")

# 4 : Motörhead - Limb from limb (från skivan "Overkill")

# 5 : Ijahman - Are we a warrior (från samlingen "UB40 - Under the influence")

Så, hoppas ni njuter lika mycket som jag gör av dessa låtarna.

Dagens slumpade låtar 22 januari

Här kommer ytterligare en laddning med låtar. Stort tack till Simone som gillar min musiksmak. Alltid kul med god kritik.

# 1 : Alice Cooper - It's hot tonight (från skivan "Lace and whiskey")

# 2 : Turbonegro - Blow me (like the wind) (från skivan "Party animals")

# 3 : Raised Fist - You ignore them all (från skivan "Sound of the republic")

# 4 : The Offspring - Why don't you get a job (från skivan "Americana")

# 5 : The Leisure Society - A short weekend begins with longing (från skivan "The sleeper")

Njut nu ordentligt, så kommer det fler tips snart. Glöm inte att lägga till playlisten i Spotify. :-)

Då är det fredag ;-)

Detta njuter jag naturligtvis optimalt av. Jag sov extra länge idag, och till min glädje så visade vågen på minus 2 kilo till denna veckan. Det gör mig väldigt glad. Allt slit betalar sig i längden.

Gick bort till IPS Direkten efter frukosten och hämtade ett paket med två böcker ifrån Adlibris, som innehöll följande böcker:

Fredrik Robertsson - Fattig miljonär



Henrik Fexeus - Alla får ligga



Två böcker som kan vara kul att läsa såhär i kalla tider. Alltid kul med nya fakta och information.

Gick även in om en sväng till Riverside Tattoo och bokade in ifyllnad av min handledstatuering nu i början av februari. Det har jag skullat göra i en månad eller mer nu, men idag kändes det helt rätt, så jag fick det ordnat.

Blev även en promenad bort om till Hemköp med mina gamla pantflaskor. Så att dom inte står här bara.

Har ätit en mycket god och efterlängtad middag idag, bestående av pommes frites, stekt korv och rå lök. Mycket gott var det, och det gör hela veckans sunda tänk värt allt slit. Man måste ha något att se fram emot varje vecka, och det kan ju lika gärna vara en god middag. Behöver inte vara dyrt eller så.

Har skickat ansökan till två olika skivbolag angående om att få börja recensera skivor till dem, så vi får se vilket svar jag får. Hoppas på det bästa. Hade varit roligt att ha det som extra hobby.

Nu ska jag slappna av med tända ljus och kanske en bra film rentav. Ha det najs!

Dagens slumpade låtar, 20 januari

Precis som igår, så slumpar jag idag fram ytterligare fem låtar. Dessa läggs även dom till på Spotify-listan i föregående inlägget. Lyssna och njut!

# 1 : Monty Are I - Convoy of angels (från skivan "Break through the silence")

# 2 : Steve Earle & The Dukes - I love you too much [live] (från skivan "Shut up and die like an aviator")

# 3 : Fear Factory - Back the fuck up (från skivan "Digimortal")

# 4 : Bill Haley & The Comets - Rock around the clock (från samlingen "Rockabilly madness")

# 5 : Black Label Society - You must be blind (från skivan "Mafia")

Så ja, ytterligare fem spår. Hope you like it!

Dagens slumpade låtar, 19 januari

Hade tänkt lägga in lite musik också på min blogg, och eftersom jag är en stor skivsamlare själv, så är det ju kul med lite låttips och liknande. Så jag sätter igång min mp3-spelare, och låter den slumpa fram låtar som jag tipsar er om. Det blir fem stycken som mest varje dag. Det kommer verkligen att variera i musikgenrer här, så bli inte förvånade om det går från pop, reggae, punk, country till metal av hårdaste slag. Musik är livet. Här kommer några. Och de låtar som finns på Spotify, lägger jag till i en playlist som du hittar här. Så att även du kan lyssna på dem.

# 1 : Rod Stewart - Girl from the north country (från samlingen "The Rod Stewart Sessions 1971-1998")

# 2 : Simply Red - For your babies (från skivan "Stars")

# 3 : Dokken - Slippin' away (från skivan "Under lock and key")

# 4 : Mikael Rickfors - Falling (från skivan "Away again")

# 5 : Slayer - The antichrist [live] (från samlingen "Soundtrack to the apocalypse")

Så ja, hoppas ni får lite inspiration och matnyttiga tips här då. Så återkommer jag med fler tips snart.

Ett halvt kilo till

Då är måndagen officiellt över. Jag gick ner ett halvt kilo till förra veckan, kan verka vara lite, men sammanlagt på två veckor så är det ju faktiskt 8 kilo. Det är jag mycket nöjd med. Så jakten på kilona och välmåendet fortsätter.

Blev extra glad för att jag hittade en skjorta i garderoben som jag köpte billigt i somras, som nu helt plötsligt passade perfekt. Sånt tycker jag är roligt. Det är en belöning i sig själv. När jag köpte skjortan kunde jag inte ens knäppa den. Mycket imponerad över mig själv på den punkten.

Syrran skrev även upp och mätte armar, stuss, mage och allt sånt nu i söndags, så jag kommer att ha stenkoll på det varje gång vi mäter framöver. Bantandet har faktiskt inte varit så svårt som jag trodde det skulle bli hittills, och det är skönt. Var rädd att jag skulle gå med fruktansvärda tvångstankar om godis och skräpmat, men faktiskt ingenting alls. Njuter som tusan av mina goda sallader, och njuter av kaffe. Inga problem.

Snackade med arbetsledaren idag så att jag fick ledigt 16 februari så jag kan gå med Jörgen och kolla på Rammstein då. Det var inga problem. Det är väldigt märkligt att dom lägger spelningen på en tisdag, men samtidigt så är det ju inte det enda datumet som dom spelar på turnén, så man får ha viss förståelse för det. Nu ska jag varva ner lite med tända ljus och ett glas vatten (?!?!?) men vi hörs.


-7,5 kg på en vecka :-)

Japp, ni läste rätt. Vägde mig nyss, och vågen visade att jag gått ner 7,5 kg denna veckan. Så glad jag blir :-)

Det är ju knappast någon tvekan om att dieten fungerar, och jag vill inte ändra på någonting. Just nu är jag så glad så jag vill dansa :-)

Hörs senare.

Böcker att läsa igenom

Började dagen med att vika och lägga in alla nytvättade kläder i garderoben. Det kändes bra, allting är rent och fräscht och reda att användas igen :-)

Det blev ingen långpromenad idag för att jag har frusit hela dagen. Min lägenhet är inte speciellt jättevarm nu denna årstiden, så jag får leva med det tills vidare. Kompenserar det med att dricka mycket kaffe istället.

Passade på att källsortera och städa en del i lägenheten. Ljusstaken jag fick av Elin i julklapp åkte fram nu också och står med tända värmeljus i just nu. Måste däremot köpa hem ett nytt lager värmeljus, för dom går åt här.

Käkade precis färdigt, och idag blev det korvrester sen igår, med stekta ägg (stekte dem utan något smör eller olja) och en stor sallad. Smakade underbart gjorde det. Har varit riktigt duktig hela denna veckan med att inte synda eller äta eller dricka något onyttigt alls. Har inte spontanshoppat iheller för den delen, utan bara handlat matvaror som har behövts.

Tänkte falla in på ett annat område nu, nämligen bra böcker. Läsvärda grejor är kul att ha hemma. Jag har en reseguide nu ifrån Berlitz som handlar om Barcelona. Kan nog vara ett trevligt resmål tror jag. Samt att jag har en bok ifrån Nicotext som heter Uppdraget Rädda Världen. I den boken hittar man en massa tips på hur man kan rädda världen och samtidigt ha roligt. En kanonbra pocket för den som känner att det är värt att ha en sån pocket hemma. Jag tycker att den är kul, för i den så kan man fylla i om man har gjort uppdragen och vad man tyckte om dem. Så här ser pocketarna ut:



Nu återstår det bara att se om Tobias dyker upp här ikväll också. Får hoppas!

Nu ska jag köra lite bil i Forza Motorsport 3. Jag har nog kört uppåt en 200 race sammanlagt snart, och jag har ändå hur mycket som helst kvar att köra. Ett spel som verkligen varar länge. Och det är ju bra!


Klar med tvätten

Japp, helt riktigt. Blev klar vid niotiden, har sedan dess kollat på några avsnitt av Ghost Whisperer.

Käkade knäckemackor till frukost idag, och har druckit två kannor kaffe. Otroligt men sant, jag frös så jag ville bli varmare :-O Till middag åt jag korvsallad med pasta i. Det var riktigt gott. Som vanligt så hade jag inga onödiga ingredienser i, utan jag åt verkligen mycket av det andra istället.

Har idag lyckats komma upp i 154 bloggvisningar, det tycker jag är starkt jobbat faktiskt. Det är inte jätteofta som det händer i min blogg, men jag välkomnar alla. Lika trevligt!

Jag är så grymt sugen på att sticka ut och cykla, men det går ju inte. Jag får stilla mitt behov av cykling på jobb nästa vecka igen istället. Min fina Trek-cykel bara står här i lägenheten och ser skitgrym ut. Och det kliar i fingrarna. Men jag får vänta tills det är vår och lite varmare.

Tänkte ladda min Ipod Classic 120Gb med musik tills imorgon, klä mig riktigt varmt och gå en riktig långpromenad så jag blir mindre rastlös då. Det är ju trots allt inte fel väder för motion, det är bara svinkallt. Tror att det blir najs sen när man kommer tillbaks hem, dricker en kopp kaffe, viker in tvätt och tar ett varmt bad sen. Det är nog lite rehabilitering över det hela skulle jag tro. Någon som har nåt tips på musik jag bör kolla upp så bara hojta till. Alla tips är välkomna.

Nu får det vara slutbloggat för idag, ha det underbart så hörs vi imorgon.

Oh yeah, musiktips från Larsson

Fick några skivtips av herr Larsson idag som rockade riktigt väl. Det första skivtipset var Steel Panther med skivan Feel The Steel. Mycket humor och satir i texterna, men musik är riktigt bra. Funderar starkt på att lägga en beställning på den skivan inom en snar framtid. Så här ser omslaget ut:



Den andra skivan var Gotthard med Need To Believe. Riktigt mysmetal i fin form. Bra driv, bra texter och bra melodier. Man kan inte tycka illa om denna skivan alls om man gillar metal. Blir nog köp av den med. Så här ser den ut. Och förresten, tveka inte att kolla in skivorna du också :-)



Klockan fem ska jag gå ner och börja tvätta i tvättstugan. Har tid mellan fem och nio idag. Så det blir najs med att få tvättat alla smutsiga kläder. Senare ikväll ska jag ta det lugnt, äta god mat och unna mig en god flaska Ramlösa. Det måste ju inte vara onyttigt för att vara gott.

Sista dan på jobbet denna veckan

Idag var jag trött på att sova när jag vaknade, hehe, hur man kan bli det är en bra fråga, men det var precis så det kändes.



Denna grönsaken är min favorit just nu. Har den i alla sallader och maträtter jag gör hemma. Och allt blir extra gott med purjolök i. Kanske lite starkt emellanåt. Men istället för kryddor och andra tillsatser så gör denna ingrediensen vad den ska göra. Kalas!

Hade tänkt väga mig varje söndag för att se hur det går med ätande och träningen. Det är ju alltid en extra sporre att se hur det flyter på med ansträngningarna, även om jag är sträng som det är. Kan vara att man behöver mer av något, som t.ex. träning eller så.

Har fastnat för tillfället med Happy Aquarium på Facebook. Tycker det är så avslappnande och rogivande att sitta och titta på. Jag har ju själv akvarium med fiskar i hemma, men detta är också kul.

Nej, nu ska jag packa kläder och börja göra mig redo för jobb.

Slappedag

Det kändes avigt idag när jag inte tränade på cykeln, men det funkade trots allt jättebra ändå.

Jag sov onödigt länge idag, men så kunde jag heller inte somna förräns nån gång på morgonkvisten. Antar att jag hade mycket att tänka på helt enkelt. Det var meningen att jag skulle bort om en sväng till KG idag, men han ville skjuta på det tills helgen istället, för han hade sovit dåligt, hade huvudvärk och var ute en sväng med sin grabb och fjälla på shoppingtur. Så då blir det lätt att man vill ta det lugnt.

Däremot så var jag en sväng på Hemköp och handlade lite proviant, och jag blev lite besviken där inne faktiskt. Jag gick runt ett par varv runt alla hyllor därinne och letade efter majs, helt vanlig majs. Jag hittade babymajs, men det är ju inte samma sak. Så när jag var sugen på majs så fick jag inte tag på det. Typiskt. Får jaga ifatt det på ICA eller City Gross istället. Har bara druckit vatten och kaffe idag också, vägrar ge mig för sötsuget. Jag kan faktiskt tillägga att jag inte har några extra ingredienser i mitt kaffe, som t.ex. socker eller mjölk, för det avskyr jag. Det ska vara svart kaffe.

Till middag blev det kycklingköttbullar, lite pasta och en stor sallad. Senare på kvällskvisten har jag ätit några knäckemackor. För att stilla hungern. Tiden går fortare när man är på jobb, och det är ju skönt när man håller på med att gå ner i vikt och äta rätt. Tillbaks till det imorgon, för då blir det cyklande, och sen bastu med pågarna.

Har kollat på några avsnitt av Ghost Whisperer idag också, och jag begriper inte hur jag har kunnat fastna så här tokigt i en tv-serie. Visst finns det serier som Simpsons och såna, men denna är speciell. Jag vill tro att det finns en fortsättning efter döden och att varje kropp har en själ som aldrig försvinner. På så sätt hade man aldrig behövt bekymra sig för något iheller, utan levt varenda dag i resten av sitt liv i lugn och ro. Tills den dagen när man vet så får man fortsätta att undra.


Ledig i en dag

Även om jag hellre hade flyttat denna lediga dagen till antingen en måndag eller torsdag så är jag glad över en ledig dag. Hade tänkt sticka och handla imorgon, och gå och kasta mina källsorterade sopor.

Idag hade jag lite mer att göra på jobb, så det kändes bra. Fick jobba hårt också med armar och överkropp, och det är gött. I förmiddags åt jag en nudel, ost- och salladsröra som var smaskens. Det var inte alls mycket av nåt mer än grönsaker egentligen. Men kombination var kanon. Det kan det lätt bli fler gånger. Imorgon förmiddag tänkte jag sticka ner i tvättstugan och se om det finns en tid i veckan till att tvätta, samt att jag tänkte äta en frukost med två kokta ägg och knäckemackor. Ägg mättar ju väldigt bra, samt att det är jättegott.

Nu ska jag slänga mig på schäslongen och titta på något avsnitt av Ghost Whisperer. Men vi höres!

Drygt, men det går

Idag var där inte direkt mycket att göra på jobb för min del. Jag drack en del kaffe gjorde jag, men jag hade bara en halvtimmes jobb på hela dagen. Hopplöst. Tur är att man har betalt ändå.

Angående hur kosten har gått idag, så är jag nöjd, förutom att jag har varit riktigt hungrig senare delen av kvällen. Jag åt en sallad i förmiddags med nudlar i, riktigt mumsigt, och sen på kvällen åt jag en rejäl sallad på jobb också. Men det mättade inte. Så förhoppningsvis så vänjer magen sig vid det om ett litet tag så man inte behöver gå runt och känna att man är hungrig. Har bara druckit vatten och kaffe idag, och det är bra. Jag känner naturligtvis av sötsug, och det är jobbigt, dock så är det ett hinder som måste ur vägen.

Efter jobb så cyklade jag i 20 minuter på träningscykel, och det sög bokstavligt talat. Riktigt slutpumpad efter det och var riktigt varm. Så varm så att när jag hade duschat och gick ut i kylan så tyckte jag att det var skönt. Haha, det säger nog en del :-)

Nu när jag kom hem från jobb så åt jag tre stycken knäckebrödsmackor med ost på, så underbart gott det var. Var riktigt hungrig. Så vi får se imorgon hur det blir med den dagens hinder, litar på mig själv att det kommer gå bra.

Nu blir det något avsnitt från säsong fyra av Ghost Whisperer, den fruktansvärt bra serien som jag fastnat för.



Inte så små krav på sig själv i år direkt :-)

Jag har bestämt att för egen del ha högre krav på mig själv i år. Dock så väljer jag att inte kalla det för nyårslöfte, eftersom man förknippar det med nåt som inte blir uppfyllt och som har negativ innebörd. Utan det är faktum helt enkelt. Då kommer de målen som jag har i år.

^ Källsortera allt avfall jag slänger. Egentligen märkligt att jag varit så dålig på det innan. En sporre är ju nu att hyresvärden har stängt det vanliga sopnedkastet, och införskaffat ett källsorteringsrum.
^ Äta mycket mer grönsaker och soppor. Har även börjat äta knäckebröd igen, och det är tänkt att det ska ersätta vanligt bröd för min del. Ska även göra ett tappert försök att äta fisk minst en gång varje vecka.
^ Inte dricka läsk och äta godis och skräpmat. Det säger sig självt varför eftersom det sabbar hälsa, välmående, plånbok och hygien. Ska dricka vatten och kaffe. Kaffet älskar jag, så det tänker jag inte ge upp. Men det ska inte överkonsumeras iheller.
^ Dra ner på så många onödiga inköp som möjligt för att spara pengar. Vem vet hur mycket man kan skrapa ihop till slutet av året? Det kan vara rätt mycket.
^ Gå ner i vikt, och bli snyggare och mer vålmående. Det behövs eftersom man inte blir yngre, och man ska inte känna sig utsliten och trött när man inte är det.
^ Ska cykla mycket mer i år, än förra året. Målet är att komma upp i ungefär det dubbla av vad jag hann cykla förra året. Ska även göra mitt bästa att cykla minst 20 minuter efter jobb varje dag på en motionscykel i Volvogymmet.

Det är några stycken krav iallafall. Och som ni ser så är det inga munsbitar direkt. Det är hardcore stränghet här. Men jag har överträffat mig själv tidigare, så det kan jag denna gången också.

Idag så sov jag onödigt länge, men jag var riktigt trött. Sen så var jag bortom en sväng på City Gross och handlade grönsaker, soppor och några plastbackar till sopsortering.

Till middag åt jag fransk löksoppa med grönsallad och knäckebröd. Drack vatten till. Och jag måste säga att jag åt nästan en liter soppa, med sex knäckebrödsmackor med ost på och en stor grönsallad, och trots det så blev jag inte mätt :-) Men däremot så var jag jättenöjd med middagen, och stolt över mig själv över att ta ett steg närmre mitt mål. Imorgon innan jobb så ska jag äta en stor grönsallad, och göra en grönsallad till jobb också. Så får vi se hur pass hungrig jag blir under kvällen. Men jag tror att det är lugnt, bara man inte tänker så mycket på det.

Pepp är välkommet, det hjälper alltid :-)

RSS 2.0