Cykeln är äntligen inköpt, börjar cykla imorgon

Soffpotatisen har kommit till skott nu. Han gick idag till Cykelmekano i Landskrona och köpte rubbet. Det blev en riktigt cool mountainbike, hjälm, cykeldator, lampor m.m. Det är allvar när jag handlar. Fick en tankenöt om att börja cykla till jobb. Sen bar det bara iväg, och imorgon ska jag cykla 2 mil till jobb, och 2 mil hem. Det värsta kommer att vara på natten. Cykla 2 mil mitt i natten när man är trött och det är mörkt blir nog jobbigt. Men det får det vara värt.

Ska lägga upp bild på cykeln så fort jag hittar laddaren till min digitalkamera. Så jag får återkomma med det. Jag kommer att uppdatera denna bloggen med fakta om mina cykelturer, hur mycket jag väger etc. Allt för att peppa mig själv, och jag hoppas även att ni kommer att pusha på. Då har jag lättare för att kämpa.

Ajöss så länge. Hör av er.

Aktiviteter på Råå strand med jobb

Idag vaknade jag och det kändes precis som om jag hade en stor sten i huvudet. Kändes inte speciellt bra alls. Jag trodde att det skulle gå över så fort jag hade ätit något. Så jag stack ner i stan och gick in på Tycho Brahe puben och åt en vitlöksplanka med oxfile där. Maten var jättegod, men det hjälpte inte ett dugg. Så jag konstaterade rätt så snabbt att jag har fått en förkylning.

Körde sedan hem till Mats och Pia där vi sedan samåkte ifrån till jobb för att möta upp Kjell och Eva. Väl framme på jobb så hörde jag att det hade varit inbrott IGEN. Det är typ fjärde gången detta året som det händer, och jag tycker bara det är märkligare och märkligare. För tjuvarna vet tydligen precis vilken dag som det passar. Men men, nog om det. Vi körde sedan till Råå.

Det var många från jobb som kom, men det var också många från jobb som inte gjorde det. Och det är ju tråkigt. Vi hade diverse aktiviteter såsom kubb, boulekastning, gå med en liten boll mellan knäna och brännboll. Det var jättetrevligt, men tyvärr så mådde jag inte mycket bättre av allt springande och drickande. Så nu sitter jag här, och varvar ner och funderar på om jag ska gå och lägga mig eller vad jag ska. Svårt beslut.

En vända på Systembolaget, lyssning av en hel del musik

Sov väldigt länge idag, hade ingen direkt koll på vad klockan var, men jag kom inte upp ur sängen förräns det var eftermiddag iallafall. Undrade som många andra dagar vad jag skulle hitta på just idag, och det blev inte jättemycket gjort direkt.

Körde bort och tankade bilen, körde sedan bort till Volkswagen och lämnade bilen en liten stund för att få bytt båda halvljuslamporna för dom slocknade på motorvägen i natt. Och det är inte bra. Det var jättebilligt att lämna bilen så det var väl värt pengarna. Under tiden som jag väntade så provsatt jag en rent ny Cadillac SRX som stod i hallen. Varför en Volkswagen-återförsäljare har en sån stående vet jag inte, men den var där iallafall. Grymt skön att sitta i och riktigt snygg in och utvändigt.

Efter servicen bar det iväg till Systembolaget, för jag tänkte bunkra upp inför imorgon lördag. Då är det tänkt att en bunke folk från jobb ska ner till Råå strand och ha det trevligt. Såvida det inte regnar.

På Systemet så köpte jag några öl av en ett märke jag inte smakat innan, och den hette Sarek. Jättegod öl. Det blev även en 10 år gammal Ardbeg whisky, och en liter Bacardi Apple. Mums. Gott att ha hemma. Handlar inte sprit speciellt ofta, men när det väl gäller så blir det god sådan.

I onsdags så tokkörde jag med RC-bilen på jobb. Det blev ca 10 tankar som kördes upp. Styrstaget fram hoppade av, ena hjulet lossnade, avgasröret lossnade, ena stötdämpartornet lossnade, styr och gasservons stag lossnade, ett batteri lossnade sen så till slut så spräckte jag batteri- och mottagarlådan i bitar. Den tålde inte att man slirade in i en stålbänk. Så jag köpte en ny på Hobbex, så den får jag skruva dit nästa vecka. Det är jätteroligt att bränna på med full gas både in och utomhus. Det blir även en rejäl rengöring av hela bilen nästa vecka. Den har snart ingen synlig färg nånstans. Bara smuts.

Det börjar dra ihop sig till midsommarfest och studentfest. Tiden går fort och man får vara glad att man hinner med så mycket som man gör.

Nästa vecka så är det dags för ifyllnad och fortsättning på min tatuering. Det ska göras på förmiddagen samma dag som Emelie har sin studentfest. Så man får vara extra fin.

En strandpromenad i Landskrona

Tänkte försöka få alla som avskyr och har fördomar om Landskrona att tänka om. Så jag tog på mig flip-flopsen, stoppade digitalkameran i fickan och stack ner till våran vackra strand. Därmed så blev det ju några bilder av det hela, som jag blev mycket nöjd med. Hoppas ni också gillar. Och för guds skull, kom hit till stan och upplev den.



























Härliga sommar. Man blir på bra humör och man håller sig lugn och sansad när man njuter av våran vackra natur.

Morfar mådde inte bra, och en solig promenad på stranden

Morsan ringde mig i förmiddags och berättade att morfar inte mådde bra i morse, så han åkte in till sjukhuset. Då blev jag naturligtvis inte glad, men har senare under dagen hört att han blivit bättre. Han skulle dock stanna kvar på sjukhuset tills imorgon, så att han fick vila upp sig och så att inget nytt inträffade.

Fick en plötslig idé när jag hade suttit en stund på en bänk på torget, att köra ut till stranden och gå en promenad. Sagt och gjort, så gick jag en promenad, märkte dock efter en liten stund att jag var alldeles för påklädd då jag hade långa jeans och en t-shirt under skjortan. Så det blev en varm historia. Men när jag gick där längs strandkanten så hittade jag faktiskt några fina stenar som jag tog med mig tillbaks till bilen. Tanken är att stenarna ska användas till mitt akvarium som ska få sig en makeover framöver. Billigt och bra med naturens resurser.

Hade lite att göra på jobb idag så jag började mecka med nitrobilen, för att kolla om jag kunde laga den. Och jag kom fram till att styrservot var kass invändigt. Dels så kuggade det över hela tiden och när jag öppnade det så föll det ut små kugghjul och axlar ur det, så jag får köra till Hobbex imorgon och reklamera det. Fick tips av Alfson idag om att det skulle vara bättre med ett Futaba-servo, som är lite dyrare, men ska vara i bättre kvalitet. Så jag skrev ner lite nummer, och ska se om jag får tag på det imorgon. Så här ser ett sånt ut:



Så får vi helt enkelt se imorgon kväll om jag får igång och kan köra nitrobilen igen. Men det är egentligen ingen brådska. Det kan vänta någon dag också om det behövs. Tänkte att jag skulle äta kinamat imorgon, blev sugen på det idag när vi diskuterade det på jobb.

RSS 2.0