31 juli '08

Idag råder det pilsnertorka, något jag måste åtgärda genom att sticka till affären och köpa. Men det är ingen fara, behöver ändå ha hem pommes och toapapper. Har idag installerat mitt gamla favoritspel Backpacker 3 på den bärbara. Satt och reste lite i Skandinavien innan jag fick för mig att jag inte bara kan sitta still. Köpte en spelbox med Mediterraneo och Americana expansionerna också. Så man har lätt att göra om man känner sig manad till det.

Sitter och ruvar på en underbar box just nu, och det är denna här:



Har kollat igenom en av sex dvd-er i boxen, och fy fan vad jag är klistrad när jag väl startat avsnitten. Hon är riktigt het och en sån person jag tror de flesta killar skulle vilja vara tillsammans med. Tycker att hon spelar karaktären väldigt bra, och jag kommer lätt att skaffa de andra boxarna också. Men som en sann filmnörd som man är, så tänker jag titta igenom alla avsnitten först. Jaha, imorgon är dagen då jag ska ner till Österlen igen. Det är ju bröllop mellan Tobias och Pernilla i helgen, och det ser vi fram emot. Mer information och news angående bröllopet hur det gick osv. Hur många öl jag drack och hur hotellet i Lund var det blir ni informerade om efter helgen. Höres.

30 juli '08

Ja, då är det onsdag och jag känner mig omotiverad till att städa, men ska ändå ta itu med det idag. Det behövs ju alltid städas. Var iväg idag och hämtade ut mina manschettknappar, så jag ska snart öppna paketen och se på dem. Snygga lär dom iallafall vara.

Under veckan så har jag hunnit med en del. Var i Arlöv och hälsade på i måndags hos Tobias. Sen stack vi, jag, Tobias, Pernilla och Rosa till Burlöv Center för att handla. Jag köpte solglasögon, Ipod-lurar, Diablo 2 och en bärbar dator. Har velat ha en länge och varit duktig och sparat en del pengar till den. Så nu skriver man på den istället. Inhandlade även en kaffekokare av märket Melitta som jag är riktigt nöjd med. Kaffet smakar gott och den är snabb. Så det är perfa.

Igår så var jag på Capio Citykliniken och tog två vaccinsprutor inför resan. Den ena var mot Polio och den andra mot Hepatit. Ska dit i slutet av augusti igen för att ta en spruta till. Dyra är dom, men dom håller också en immun mot smittor i nästan 25 år, så det är värt det.

Passade på att köpa nya skor i förra veckan också, det var rea på Team Sportia, så jag fick ett par snygga skor för halva priset. Inte illa. Nej, nu har jag idétorka, så vi hörs.



Här är dom snygga dojorna.

21 juli '08

Då var helgen slut. Igår hade vi bjudning i Ohlssons Lada i Smedstorp. Det var riktigt mysigt och det kom mycket folk dit. Alla utom Martin och Carina kom som jag själv hade bjudit. Martin orkade inte och det fanns inga förbindelser för Carina så hon kunde inte komma dit. Men det var mycket folk där ändå, och jag tyckte det var roligt. Vi (jag och morsan) gjorde fem stycken smörgåstårtor och två stycken marängtårtor med jordgubbar i. Smaskens. För de som läser detta så är jag jätteglad för presenterna jag fick, och jag hoppas att ni trivdes i sällskapet.  Här är två bilder jag tog under dagen.



Här är dom fina smörgåstårtorna.



Och här sitter Emelie, Marie och Malin.

I lördags var vi ju hemma hos Marie och Malin och åt god middag där. Det var en historia med ananas, kyckling och ris. Det är nåt jag lätt vill prova själv med lite mer kryddor i. Under kvällen där så fick jag åka en provtur med Niklas i hans Volvo S60R AWD. Han hade haft den inne på extratrimning nu nyligen, och den gick jäkligt fort. Så det tackar man för Nikodemus.

I förmiddags så vaknade jag hos föräldrarna av att det larmades och sågades med tigersåg. Så när jag gick ut i köket såg jag att farsan hade börjat plocka ner fönsterna. Så när jag hade ätit frukost så hjälpte jag till att sätta in det nya dom skulle ha istället, och sen packade jag mina prylar och körde hem till Landskrona igen. Uppe vid Gårdstånga fick jag stå i 10 minuter och vänta, för det hade inträffat en allvarlig bilolycka där. En bil hade kommit över i fel körriktning och voltat ut i grönområdet. När jag kom hem så packade jag upp allt och bar in alla grejor i lägenheten, sen åt jag lunch. Stack sen ner i stan och köpte styrketräningshandskar samt en handmojäng som man tränar styrka i händerna med, sen gick jag bort till Fysiken och tränade ett hårt träningspass där. Det behövdes verkligen eftersom man bara har slöat hemma hos mor och far. Efter träningen så badade jag bastu en kvart också. Helt underbart.

Nu sitter man här, men iskall öl i handen och med en skön känsla i hela kroppen av att ha gjort något. Precis så som det ska vara. La till en ny länk idag. Caroline Ivarsson, min kusins dotter, hon har en blogg där hon skriver om sina upplevelser och erfarenheter av att vara aupair i Amerika. Mycket intressant läsning, så jag rekommenderar att ni går in och kollar.

17 juli '08

Lite intressanta fakta följer. Enligt Slitz i deras senaste nummer så sägs det att "en man i snitt ser 19 kvinnor varje dag han skulle vilja ha sex med". Oslagbart. Detta stärker männens position ännu bättre. Vi män rockar.

Ja, lite nytt för veckan. Bjöd Carina också till Olssons Lada på söndag. Jag trodde att hon var i Stockholm, men hon var i Glimåkra och verkade ha det tråkigt. Så hon frågade om hon fick komma, och det är självklart att hon får det. Alltid kul med extra mycket gott folk.

Fick reda på igår att Lina har flyttat till Simrishamn. Fräckt. Det innebär att man kan festa utan att behöva tänka på resan hem. Får väl ta itu med Simrishamns-festandet snart igen. Det var ju trots allt där som man fick igång en flört med Rebecka Ferguson. (Skryt). Byckare är ett jäkla trevligt ställe med granna fjällor på. Ett tips för dem som inte har varit där tidigare.

Hade tänkt bosätta mig hemma i Landskrona nästa vecka. Och passa på att träna hårt hela veckan där. Det känns som att det behövs iochmed att jag mest slöar här hos föräldrarna. Inte för att vara sån, men det är inte direkt uppiggande att sitta och lyssna på musik bara. Det är ju mest skitväder ute också, så alla stranddagar blir lätträknade. Man går miste om en massa tittande på vackra tösakroppar. Jag och Kenny tog tillfället i akt att dra till Smedstorpsbadet igår för ett dopp. Det blåste jäklar när vi badade, men sen när vi gick upp så var det varmt. För dom som inte visste så har dom riktigt snygga badvakter i Smedstorp. Vi passade på att lira lite fotboll på planen bakom bassängen istället. Mycket skönare. Tog två nya märken när jag badade, och det var det nya Simborgarmärket för 2008 och ett annat nytt som heter Vattenprovet. Jag samlar på simmärken, synd bara att jag inte vet var min sköld med alla märken ligger nånstans. Förmodligen finns den hemma i Landskrona. Får väl leta upp den.

Johan kom med lite news angående bröllopet i augusti. Vi har nu bokat ett hotellrum i Lund samt en taxi från Arlöv och dit, så det blir toppen. Jag citerar käre herr Larsson "Man kan ju inte va på bröllop om man inte får hälla i si". Haha. Klockrent.

Snackade med Taja igår också. Vi har inte snackat på nästan ett år, så det var skoj. Ska sticka till Arlöv en dag för att hälsa på. När man får höra att det utlovas kramar så är man inte sen att ta tillfället i akt. Så det blir förmodligen en sväng dit innan vi drar till Thailand. Måste fixa vaccinspruta innan det är för sent också. Får ta det nästa vecka, eller nästa igen. Vill inte få Hepatit av maten. Vi hörs, ha de.

11 juli '08

Äntligen hemma i Landskrona en sväng. Var iväg på Center Syd i Lödde idag och handlade lite kläder och parfym. Det är inte ofta man sticker dit, men det kanske kan bli lite oftare. Köpte två kepsar, två skjortor, ett par piratbyxor i denim och ett par jeans. Detta inhandlades på New Yorker. Var inne om en snabbrunda på Kicks också och köpte min nya favoritparfym, Versace Pour Homme. Najs najs, ska nu bege mig ner till Café La Roche och köpa hem en kebab eller nåt. Hungrig är man efter en dag på shoppingstråt. Ha det, hörs snart igen.

Bokrecension, nr 1



Titel: Bananflugornas herre

Författare: Fredrik Eklund. Fredrik är grundare till en gayklubb som heter Billy, han grundade även ett IT-bolag 1999 som heter Humany där kända personer som Carl Bildt och hans pappa, Klas Eklund satt i styrelsen. Han är idag fastighetsmäklare på Core Group Marketing i New York. Utöver dessa framgångar så är han mest känd som Tag Eriksson i diverse gayfilmer.

Handling: Handlar om Fredrik, som är trött på Sveriges trötta klimat och det vanliga Svensson-livet. Han tar tillfället i akt och skickar nakenbilder på sig själv till diverse porrbolag i Amerika och blir ditbjuden för att fotograferas för Playgirl och för att vara med i porrfilm. På resan och innan han bestämmer sig för att ta steget dit så träffar han på killar som nästan får honom att ändra sitt beslut. Men han kör racet ut och tar konsekvenserna av sina egna handlingar som gaykille.

Miljöbeskrivning: Fredrik berättar om nutid, i början av 2000-talet och om sin egen barndom såväl utomlands som i Sverige. Det mesta utspelar sig antingen i Stockholm eller i New York och Los Angeles.

Omdöme: Jag gillar att han vågade ta ett steg som för många andra anses vara en förbjuden väg till att ha det bra. Det jag inte gillar är att han med målande beskrivningar talar om hur sperma flöt rundor samt hur han blev tryckt i sängen. Dels för att det äcklar mig, och dels för att jag inte tycker att han behöver gå in så djupt. Han får gärna beskriva hur och när han har blivit älskad eller känt sig älskad. Men inte hur de gjorde det. Jag är dock heterosexuell. Något som jag ansåg var oklart är hur det har gått för hans skivbolag som han berättar om att han höll på med. Det är fullt förståeligt att han inte gjorde en hel sjävbiografi av denna boken, och att han utelämnade en del detaljer om sig själv. Men det är iallafall nåt jag undrar. Symboler och mönster i boken är väl mycket att han vill bli älskad men att det finns schabloner i vårt samhälle som berättar hur alla ska vara och se ut. Han tar upp flera gånger att han tycker att han ser riktigt bra ut och att han är perfekt, och det är nog inte många som har det så. Inte jag iallafall.


10 juli '08

Ja, då har några aktiva dagar gått förbi av denna veckan. Har hjälpt morsan att köra med skräp och annat gammalt till tippen två dagar. Var hos Kenny i tisdags och kollade på Allsång På Skansen. Han ville se det för att Lasse Stefanz skulle vara med, och jag för att Amanda Jenssen skulle sjunga. Måste faktiskt erkänna att jag gillade Brolle Juniors första låt som han sjöng. Jag passade även på att fylla år i tisdags. Men det ska inte firas förrän den 20 juli, och då slår vi ihop Sagas och mitt kalas i Olssons Lada i Smedstorp.

Igår så fyndade jag Nisse Hellbergs senaste album En Tiger I Tanken på Bo Ohlsson. Gillar grabben dels för att han har gjort mycket bra ifrån sig i Wilmer X och dels för att han är grym även som soloartist. Tummen upp för rockabilly-älskare.

Idag så var jag på Ikea och handlade lite heminredningsgrejor. Behöver lite färg och nya saker i lägenheten tycker jag. Så, följande blev inhandlat.


Fredrika, ett jättefint tyg som ska bli köksgardiner. Mycket billigt hos Ikea för dem som undrar.


Hemlis, röda galgar. Köpte även ett set med svarta galgar.


Lisbet, ett set med två stycken färgglada varma kökshanddukar.


Magasin, en riktig kavel. Måste snart börja baka där hemma.


Plastis, iskubslåda i plast. Har ett svart med stjärnor sedan tidigare, men skaffade den röda i mitten som blir stavar.


Redo, väggur. Har ju inget, så då kunde jag skaffa ett fint.


Sorla, svart/blå samt svart/röd kaffekopp med fat. Jättefina grejor att dricka kaffe ur.

Ja, det sammanfattade väl Ikea-trippen rätt så bra. Jag köpte en taklampa till köket också som är orange, men den finns det inte bild på, på Ikeas hemsida. Så jag får ta ett foto när den sitter på sin plats i köket.

Var inne om på Skivesset också idag i Malmö, och köpte 21 nya vinyler till min samling. Samt att jag rotade fram Melody Clubs skiva Scream och en skiva med en grupp som heter Skinlab i rea-backarna. Denna dagen har varit underbar, och jag tycker att det ska bli kul att komma hem imorgon och få upp sakerna på sin rättmätiga plats. Får se om jag skriver imorgon, annars så blir det väl rätt så snart i vilket fall som helst. Hade tänkt skriva en bokrecension på Fredrik Eklunds bok också, för den är färdigläst nu. Har köpt två pocketar till när jag var i Ystad, så jag väntar med att läsa dem tills jag har recenserat Bananflugornas Herre. Nä, nu ska jag sätta mig i soffan och läsa senaste numret av Slitz. Men ni får ha det gött i den kvalmiga värmen.

5 juli '08

Då har äntligen startskottet på semestern '08 gått av. Har under dagen förberett för färd mellan Landskrona och Skåne Tranås, och är i skrivande stund hos föräldrarna. Eftersom det har varit en hård vecka på jobb, så har det första man har tänkt på varit avslappning och att ta det lugnt. Och det passade jag och Kenny på att göra tidigare idag. Det var riktigt varmt i luften och jag slog en signal till honom och hörde vad han hade för planer. Han var då på väg hem från sjukan och han tyckte att min idé om stranden var alldeles lysande. Så vi stack ner till Borrby med gott humör. Parkeringen var fullsmockad med bilar, och campingen var också den fullsatt som vanligt. När vi väl kommer ner till stranden är där kanske fem personer på sin höjd, och det blåste rätt så ordentligt. Sjukt drygt eftersom man annars hade tänkt sig att ta ett dopp och sedan sola en stund. Men det blev lite fotboll och frisbeekastning i ca två timmar. Sen stack vi hem igen. Vi kom överens då vi båda var hungriga att vi skulle fixat en tacokväll på söndag. Så jag får höra med Marie o Stefan om dom är sugna. Kanske till och med kan höra med Emelie o Lina om dom vill joina. Hade varit grymt gott.

Fick för mig vid åttatiden på kvällen att jag skulle tvätta min bil då den är allt annat än insekts- och smutsfri. Drog fram vattenslang, hade hink, tvättmedel och insektsmedel. Men tro fan att jag inte kunde hitta en tvättsvamp. Så jag körde ner till Tomelilla och gick in på Coop för att köpa en tvättsvamp. Med en förbannad min drog jag därifrån då dom inte är tillräckligt långt komna i civilisationen, och därmed inte förstår att varje Svensson tvättar biljäveln på sommaren. Körde vidare till Hydro, som stängde åtta naturligtvis, och macken i Tryde har ju stängt. Så det blev skit av det hela. Får helt enkelt ta det imorgon på förmiddagen istället. Men under vistelsen på Coop hittade jag faktiskt en jättebillig pocketbok som jag investerade pengar i. Det är en finanskille vid namn Fredrik Eklund som har skrivit en bok som heter "Bananflugornas herre". Den handlar om hans karriär i porrbranschen. Idag efter porrkarriären så är han fastighetsmäklare i Amerika. Så det har ju minst sagt gått bra för honom. Jag fastnade i boken, och jag kan rekommendera den vidare, då den förmodligen finns att få tag på överallt i princip. Och ha nu inte förutfattade meningar om boken för att han är gay. Han har gjort det som många andra fantiserar och drömmer om. Han har provat på nåt omöjligt och lyckats på alla plan i princip. Värt att läsa. Får se vad som händer imorgon. En nytvättad bil ska det säkert kunna bli. Hörs o synes.


Madavisa

Hussegröd å puggavälling,
kläggefläsk med bläror
Tösaflabbar, flinerumpor,
pattagris med päror
Glyttanäsor, hunnarövar,
lommemög med hylle,
mormor Karnas hönsafjös

Haha, har den i mobilen. Tänkte jag skulle dela med mig av den underbara texten.


RSS 2.0