Trivsam lördag

Sitter denna lördag mest och njuter av det vackra vädret utomhus samt av det avslappnande lugn jag har i kroppen.

Har spenderat förmiddagen med att träna lite grann, det ska jag fortsätta med under dagen förvisso, men det är skönt att värma upp kroppen på förmiddagen. Har ätit några pannkakor till frukost idag, med skogsbärssylt till, det blev en smaksensation. Riktigt barnsligt gott. Ikväll blir det hemmagjorda hamburgare, med cheddarost och Frisco-bröd. Inte illa det iheller.

På stereon snurrar skivor med John Fogerty, Jakob Hellman och Helen Sjöholm. En blandning med gitarrmusik, country och visor. Skönt värre faktiskt.

Läser just nu en bok av Bengt Ericson som heter Den Nya Överklassen - En Bok Om Sveriges Ekonomiska Elit. Kul att läsa om Melker Schörling, Stefan Persson och övriga svenska rikemän och kvinnor. Här skriver Bengt om allt från fritidsnöjen, plikter, köp och aktier i princip. Pengar har alltid fascinerat mig, och jag ska ju helt klart också bli miljonär förr eller senare. Så denna boken rekommenderas varmt av mig och många andra läsare på nätet.



Funderar starkt på att se en film när det blivit lite mörkare ikväll. Antingen så blir det Robin Hood eller så blir det A Nightmare On Elm Street. Båda är ju remaker av äldre filmer, och det kan bli en spännande filmkväll. Så vi får se vilken det blir.

Till min stora glädje så har även Nigella Lawson kickat igång en ny tv-serie. Hon måste vara min drömkvinna, då både hennes vackra utstrålning, lekfullhet och matlagningssinne tilltalar mig väldigt mycket. Vissa kallar henne porrig, och vissa kallar henne underbar. Jag väljer nog det sistnämnda eftersom hon inte anspeglar på porrighet utan hon vill vara en vacker kvinna i sina bästa år. Det är ju toppen! :-) Så den serien ska följas med hög koncentration under hösten. Man lär sig många enkla knep när det kommer till matlagning, som inte alltid står i recept och matlagningsböcker. Grymt bra!



Idag passar jag även på att vädra ut min lägenhet ordentligt då det är fint väder utomhus. Så luktar det friskt och fint här! Ska snart slänga igång en maskin tvätt också, så att det är fixat. Allt sånt vardagsbestyr är kanon att förlägga på helgerna, så att den behövliga ungkarlsvilan får sitt utrymme på arbetsdagarna. Nu på helgen så är det riktigt trivsamt att stå och laga mat, tvätta, städa och alla liknande uppgifter. Man har inte tvunget någon tid att passa, och flyter allt på som det ska också.

När det kommer till att läsa böcker, så får man (eller jag) ofta kommentarer om att det är jättetråkigt, och att man somnar så fort man öppnar en bok. Själv så anser jag att man utvidgar både fantasi och ordförråd avsevärt. Naturligtvis så är det dömt till att misslyckas om man inte läser en bok som behandlar ett ämne man är intresserad av. Då finns det ingen spänning, ingen läslust och definitivt ingen koncentration. Jag var själv inte speciellt glad i att läsa när jag var yngre, dvs. under 18 år. Det gick väl an då och då när man gick i skolan och satt med böcker alltid ändå. Men efter att jag slutat gymnasiet så kom läslusten och jag köper en del böcker och pocketar varje år. Enbart såna som intresserar mig, och inte andra. Jag köper t.ex. inte populärskrifter som Twilight-böckerna eller Harry Potter, men jag läser gärna skrifter om Mötley Crüe, Motörheads Lemmy Kilmister, Filip o Fredrik och ekonomisk litteratur. Även heminredning och matlagning är stora intressepunkter för min del. Så det finns inriktningar för alla som är intresserade av att börja läsa, och de som redan läser en hel del. Om jag kommer hem till någon och ser ett omfattande bokarkiv, många skivor och tidskrifter så blir jag varm i kroppen. Det borgar ju för att den eller de personerna som bor där inte helt förlitar sig på elektronisk information. Jag själv använder både Wikipedia och Google flitigt. Men kan jag få tag på en bok med sköna bilder, och en stor skrivlusta så köper jag hellre den och slipper ont i ögonen, och läser i min egen takt. Men det är jag, alla är vi olika som tur är!

Nu får det räcka för stunden, kanske skriver mer senare! Ha det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0